Читај ми!

Saša Mirković pomoćnik Mrkonjića

Estradni menadžer Saša Mirković novi je pomoćnik ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića. Ministar Mlađan Dinkić rekao da Mirkovića nikada ne bi angažovao kao svog saradnika. Zbog Dinkićeve izjave, Zorana Mihajlović traži sednicu predsedništva SNS-a.

Vlada Srbije postavila je estradnog menadžera Sašu Mirkovića za pomoćnika ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića. Rešenje o postavljenju doneto je na sednici 29. decembra prošle godine. 

Šta nekadašnjeg menadžera Marije Šerifović kvalifikuje za funkciju pomoćnika ministra u Sektoru za puteve i bezbednost saobraćaja, nije bilo moguće saznati, jer ni Mirković ni ministar Mrkonjić nisu komentarisali tu odluku za RTS.

Mirković nas je zamolio da ga zovemo sutra, a Mrkonjić nije bio dostupan za komentar.

Oglasili su se ministar Mlađan Dinkić i Srpska napredna stranka, koja je Sašu Mirkovića predložila na tu funkciju. 

Ministar Dinkić je odgovarajući na pitanje novinara, prilikom obilaska fabrike za projektovanje i proizvodnju mašina i sistema za pakovanje "Sten tehnolodžis" u Zemunu, rekao da svaki ministar bira svoje saradnike.

Dinkić je, ipak, dodao da Mirkovića nikada ne bi angažovao kao svog saradnika.

Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović uputila je predsedniku stranke Aleksandru Vučiću pisani zahtev za hitno sazivanje sednice predsedništva SNS-a. Mihajlovićeva kaže da bi se na toj sednici razgovaralo kako da se odgovori koalicionim partnerima čije kadrove je postavila prethodna vlada, koji su još uvek na funkcijama, a za koje postoji, kako kaže, ozbiljna indicija da su upleteni u mnoge afere. 

Reagujući na konstataciju Dinkića da Mirkovića nikada ne bi angažovao kao svog saradnika, Mihajlovićeva je ocenila da je to "neverovatno odsustvo svakog kriterijuma za kritiku". 

"Zanimljivo je da našem koalicionom partneru Mlađanu Dinkiću nije smetao vozač sa kojim je bio u koaliciji, a koji je danas pomoćnik Dragana Đilasa, a smeta mu neko ko je, poštujući sve procedure, diplomirao na Pravnom fakultetu", rekla je Mihajlovićeva.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије