Puštanje Miškovića bio bi moj poraz

Ako bi se desilo da Miroslav Mišković bude pušten iz pritvora, a da za to ne postoje valjani razlozi, onda bih to doživeo i kao lični poraz, kaže Aleksandar Vučić. Do kraja januara rezultati istrage za Razvojnu banku Vojvodine i Fonda za kapitalna ulaganja, rekao Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi doživeo kao svoj lični poraz ako bi se desilo da Miroslav Mišković bude pušten iz pritvora, a da za to ne postoje valjani razlozi.

"Ako bi se to desilo i da za to ne postoje valjani razlozi, onda bih to doživeo i kao lični poraz", rekao je Vučić novinarima u Velikoj Plani posle otvaranja fabrike za proizvodnju složenih borbenih sistema.

Vučić je rekao da je slušao najave da će Mišković biti pušten do Nove godine, kao i da za to postoje različite vrste pritisaka.

"Smešno je kad slušam neke koji zastupaju njegovu stranu i neću da govorim koliko su neistina izneli u javnost", kazao je Vučić.

On je rekao da ne beži od toga da će biti poraza politike koju vodi sadašnja vlast.

Kako je naveo, i reakcije nekih političara doživljava kao lične poraze.

"Nije me sramota da to priznam", rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade kaže da ne razmišlja o novim izborima i da se na njih ide samo kada postoje problemi, a ne visok ili nizak politički rejting.

Upitan da li će biti novih izbora, nakon što je istraživanje javnog mnjenja pokazalo da on ima visoki politički rejting, Vučić je rekao da o tome ne razmišlja, već da razmišlja samo o poslu i o tome šta može da uradi za građane Srbije.

Na pitanje da li se borbom protiv korupcije bavi zbog rejtinga, Vučić je onima koji misle da je to isplativo ponudio da počnu to i da rade i kako je rekao, on će se skloniti iste sekunde sam.

"Neka se ti koji o tome govore pogledaju u ogledalo i pomisle da li bi im bilo draže da prime milione evra ili da se zaista bave borbom protiv korupcije. Videćete da bi neki od njih izabrali ovo prvo", ukazao je potpredsednik vlade.

Govoreći o platformi o Kosovu, Vučić je naveo da će se o tome pričati na sednici Vlade kad platforma bude završena i da očekuje da će predsednik Tomislav Nikolić prisustvovati toj sednici.

Upitan o spomeniku pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe u Preševu, Vučić je istakao da svi moraju da poštuju Srbiju.

"Mi smo tolerantni ljudi i poštujemo prava nacionalnih manjina u skladu sa međunarodnim konvencijama. Sa državom niko ne sme da se igra, i kad to kažem, mislim ozbiljno", istakao je prvi potpredsednik Vlade Srbije. 

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво