Читај ми!

Vučić: Kfor da ostane na Kosovu

Srbija nema poverenja u privremene kosovske institucije, preneo je prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić u razgovoru sa američkim sekretarom za odbranu Leonom Panetom. Vučić zatražio da američki pripadnici Kfora ne napuštaju teritoriju Kosova i Metohije.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić zamolio je u Vašingtonu američkog sekretara za odbranu Leona Panetu da pripadnici Kfora ne napuštaju teritoriju Kosova i Metohije.

Vučić je rekao da je u razgovoru sa Panetom pokrenuto više važnih pitanja.

Prvi potpredsednik Vlade zamolio je Panetu da se američki vojnici iz sastava Kfora ne povlače sa Kosova i Metohije, "pošto mi nemamo poverenja u privremene kosovske institucije".

"Dobio sam neku vrstu obećenja da će i Savet NATO, da će to biti odluka američke strane, da ne povlače značajan broj vojnika ili da možda uopšte ne smanjuju broj vojnika na Kosmetu iako je ranije to bilo previđeno", rekao je Vučić.

Ministar odbrane Srbije sastao se juče u Vašingtonu i sa zamenikom direktora američke Vojne obaveštajne agencije Dejvidom Šedom.

Tema sastanka bila je saradnja dve države, kao i poboljšanje saradnje obaveštajnih službi SAD i Srbije.

Vučić se u Vašingtonu sreo i sa potpredsednik Vlade Hrvatske Nevenom Mimicom. "U svetlu razvoja zbivanja u hrvatsko-srpskim odnosima, konstatovali su razlike u stavovima o nedavnoj prošlosti", navodi se u saopštenju hrvatske vlade.

Sastanak je, kako se navodi, bio posvećen nastojanju da se istraže temelji za uspostavljanje pragmatične saradnje okrenute budućnosti, na obostranu korist.

Vučić će danas iz Vašingtona otputovati u Ohajo, gde će biti gost u sedištu Nacionalne garde te američke savezne države.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво