Bajatović: Sačekati informacije iz MUP-a

Skupštinski Odbor za odbranu i unutrašnje poslove zatražiće od MUP-a informacije o prisluškivanju predsednika Srbije i potpredsednika vlade, a nakon što ih dobije održaće sednicu i razmotriti stanje bezbednosti u zemlji, kaže predsednik Odbora Dušan Bajatović.

Predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Dušan Bajatović rekao je da će od Ministarstva unutrašnjih poslova tražiti informacije o slučaju prisluškivanja najviših državnih funkcionera.

Bajatović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će, nakon što dobije te informacije, sazvati sednicu Odbora na kojoj će se razmatrati pitanje bezbednosti zemlje ali i taj konkretan slučaj.

"Ako se pokaže da je bilo prisluškivanja najviših državnih funkcionera - predsednika države i potpredsednika Vlade, onda je to ozbiljno narušavanje bezbednosti u zemlji i postavlja se pitanje šta treba uraditi da bi se to rešilo", rekao je Bajatović.

Prema njegovim rečima afera prisluškivanja državnih funkcionera pokazuje da su potrebne izmene zakona u toj oblasti radi boljeg preciziranja ko, na koji način i u kojim situacijama može da se bavi tim poslom.

"Potrebno je daleko precizinije i jasnije odrediti ko, na koji način i pod kojim uslovima može da prisluškuje", rekao je Bajatović i dodao da su u zakonu pobrojane takve situacije, ali da procedure kojima se to pitanje preciznije reguliše nisu dovoljno jasne.

Bajatović je istakao da su u odbor iz MUP-a i Ministarstva odbrane stigli redovni izveštaji o radu ali da u njima nije bilo detalja o slučajevima prisluškivanja, jer oni tretiraju raniji period.

Predsednik Odbora je dodao da je još rano govoriti o formiranju Anketnog odbora koji bi se bavio slučajem prisluškivanja.

broj komentara 19 pošalji komentar
(utorak, 06. nov 2012, 19:21) - ekonomista [neregistrovani]

dragana88

Zalosno i katastrofa, otkaz im sigurno sledi, i dodatne kazne ocekujemo!!

(ponedeljak, 05. nov 2012, 22:49) - anonymous [neregistrovani]

ajde...

Nigde u civilizovanom svetu ne može i ne sme da bude jači od države. Gospodo pokažite se na delu. Hoćemo pravnu državu Srbiju.

(ponedeljak, 05. nov 2012, 20:40) - dragana_88 [neregistrovani]

ekonomista

Treba ih sve osuditi, jer kakav je to nacin, to je drsko, bezobrazno i nevaspitano, sramota i katastrofa sta se radi!!Da se predsednik i potpredsednik prisluskuju to se vise ne sme dozvoliti!!

(ponedeljak, 05. nov 2012, 20:20) - anonymous [neregistrovani]

Strasno

MUP mora podhitno da dostavi konkretne odgovore kako bi se pocinioci suocili sa odgovarajucim postupkom i kako bi dobili zasluzene kazne koje moraju biti takve da nikome vise ne padne na pamet da bez odobrenja prisluskuje.

(ponedeljak, 05. nov 2012, 20:05) - Sarajevo [neregistrovani]

Mup

U interesu građana je da se utvrdi prava istina u vezi prisluškivanja predsednika države i prvog potpredsednika vlade kao i presretanje kolone predsednika države. Ovakve stvari su pravi skandal i zato treba preduzeti mera kako se u buduće ovo nebi dešavalo.

(ponedeljak, 05. nov 2012, 17:43) - Marjan [neregistrovani]

Uzas

Ovo prevrsava svaku meru. Prisluskivanje,pokusaji atentata.Pod hitno ispitati ko stoji iza svega i stati na put onima koji misle da su jaci od drzave!

(ponedeljak, 05. nov 2012, 17:26) - posmatrač događaja [neregistrovani]

sankcionisati

I treba da zatraži...ali mora i da se povuku određeni potezi...i da se to nikada više ne može desiti...a ako se neko usudi da bude surovo zakonski kažnjen...

(ponedeljak, 05. nov 2012, 17:17) - anonymous [neregistrovani]

Spasenija Uzice

Pre vise godina se dogadjalo nesto slicno sto smo zanemarivali, pa onda ostali bez premijera u usli u vanredno stanje.Ove stvari nisu za zanemarivanje, jer ukazuju na ociglednu nameru nalogodavca, ko god on bio.

(ponedeljak, 05. nov 2012, 17:08) - anonymous [neregistrovani]

...

Nazalost, zivimo u drzavi u kojoj je sve moguce, pa cak i cinjenica da neko izda nalog i mesecima prisluskuje najvise funkcionere i predsednika republike.To su sve samo repovi bivseg rezima i njihova navika da igraju jedni protiv drugih.Ali, i pored svega ostaje cinjenica da nova vlast nece posustati u svojoj borbi protiv korupcije i da ih nikakvo prisluskivanje nece ometi u nameri da otkriju i okoncaju taj korupcionaski lanac koji potkrada gradjane ove zemlje.

(ponedeljak, 05. nov 2012, 16:59) - Fiatman [neregistrovani]

Hitno

Slažem se da je potrebno ispitati slučaj do najsitnijih detalja. Nadam se da ovo što priča Bajatović nije samo prazna priča. Svakako se mora uraditi sve da do ovoga nikada više ne dođe! Bezbednost države i njenih funkcionera je jedna od krucialnih pitanja uređene, demokratske i evropske države!