Читај ми!

Vučić: Moderna i uspešna Srbija

Zadatak Srpske napredne stranke je stvaranje moderne i uspešne Srbije, očuvanje nacionalnih interesa, otvaranje novih radnih mesta i istrajna borba protiv korupcije i kriminala, rekao lider SNS-a Aleksandar Vučić. Na obeležavanju stranačke slave, Vučić poručio da će naprednjaci pobeđivati i na sledećim izborima.

Srpska napredna stranka obeležila je svoju slavu, Svetu Petku, uz poruku svog lidera Aleksandra Vučića da će naprednjaci pobeđivati i na sledećim izborima, posle četiri godine mandata aktuelne vlade.

Aleksandar Vučić rekao da je posao SNS-a i više od 330.000 njenih članova da i u narednom periodu Srbiju vode napred "čiste duše".  

Vučić je rekao da je zadatak SNS da stvori modernu i uspešnu Srbiju, očuva nacionalne interese, obezbedi otvaranje novih radnih mesta, istraje u borbi protiv korupcije i kriminala i vrati veru ljudima da može da se vlada pošteno.  

"Predstoji teško vreme i veliko breme", poručio je predsednik SNS članovima stranke i ukazao da to breme mogu da podnesu samo sa prijateljima.

"Miris moći ne sme da vas opije", opomenuo je Vučić i ukazao da naprednjaci treba od prijatelja da prave još veće prijatelje, ali da one koji su protiv njih vodili "zversku kampanju" ne smatraju neprijateljima.

"Ne smatramo ih neprijateljima, ali ćemo ih i posle četiri godine ove vlade pobeđivati", rekao je Vučić, obraćajući se partijskim kolegama i gostima.

Vučić je rekao da je to prva slava na kojoj ne prisustvuje osnivač SNS Tomislav Nikolić, ali je dodao da je on kao predsednik Srbije "na važnom državnom poslu u Makedoniji".

"Ali članovima SNS niko ne može da zabrani da ga osećamo kao svog. Hvala Tomislavu Nikoliću na svemu što je učinio za SNS", poručio je Vučić. 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, telefonom iz Skoplja, čestitao je slavu Srpske napredne stranke. Nikolić je poručio da je na prošlogodišnjem obeležavanju Svete Petke obećao da će to biti poslednja slava koju SNS obeležava u opoziciji, a da oni sada treba da obećaju da će dugo da je slave kao najodgovorniji ljudi u državi. 

Obeležavanju slave SNS prisustvovali su članovi Vlade na čelu s premijerom Ivicom Dačićem, guverner NBS Jorgovanka Tabaković i lideri i predstavnici svih stranka, izuzev LDP-a i DS-a.

Među gostima su bili i predsednik RS Milorad Dodik, Mlađan Dinkić, Jovan Krkobabić, Dragan Marković Palma, Velja Ilić, Vojislav Koštunica, Maja Gojković, Vuk Drašković i Aleksandar Vulin.

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković rekao je da se na slavu ide ukoliko se dobije poziv.

"Prethodnih godina nije bilo ove stranke sa ovim programom i imenom. Mada smo mi uvek pozivali predstavnike Srpske radikalne stranke na slavu, a oni nisu dolazili", odgovorio je Drašković na pitanje novinara otkud on u gostima kod naprednjaka.

Srpski običaj je, precizirao je Drašković, da kada se dobije poziv za slavu na nju se i ide. "I ja dalje mimo toga na slavi ne bih govorio", rekao je Drašković.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво