Читај ми!

Nemačka ključni strateški partner Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić rekla je u razgovoru sa potpredsednikom vlade nemačke pokrajine Hesen Jer Uve Hanom, da je Nemačka ključni i strateški partner Srbije.

U razgovoru sa potpredsednikom vlade nemačke pokrajine Hesen, Jer Uve Hanom, potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je da je Nemačka ključni i strateški partner Srbije.

Grubješićeva je u razgovoru sa Jerg Uve Hanom, istakla da je "interes obe zemlje da se naši međusobni odnosi podignu na viši nivo poverenja", saopštio je kabinet potpredsednice srpske vlade.

"Nemačku vidimo kao ključnog strateškog partnera Srbije u Evropi i aktivnosti ove vlade će biti usmerene u tom pravcu", naglasila je Grubješićeva.

Srbija je iskreno opredeljena ka evropskim integracijama i sprovođenju neophodnih reformi, "naročito u oblastima pravosuđa, borbe protiv korupcije, ekonomske politike i reforme državne uprave", rekla je Grubješićeva.

Vlada Srbije i ceo državni vrh "u punoj meri posvećeni su normalizaciji odnosa sa Prištinom, što potvrđuje i nedavno pokrenuti dijalog na najvišem političkom nivou, koji će biti nastavljen sredinom novembra, istakla je u razgovoru Grubješićeva.

Uve Han je dao "punu podršku Srbiji na putu ka EU i istakao spremnost njegove Vlade da pomogne našoj zemlji u reformi pravosuđa", piše u saopštenju.

"Kao osnovni preduslov za ostvarivanje prava na slobodno kretanje, koje je jedno od fundamentalnih ljudskih prava", Uve Han je istakao bezvizni režim, kao i značaj njegovog uvođenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи