Читај ми!

DS: Dulić osuđen pre početka postupka

Oliver Dulić osuđen pre nego što je protiv njega započet bilo kakav postupak, saopštila Demokratska stranka. Borba protiv korupcije koju vlast sprovodi je izgovor za slabljenje DS-a, navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka saopštila je da je bivši ministar životne sredine i prostornog planiranje Oliver Dulić osuđen pre nego što je protiv njega započet bilo kakav postupak i da je borba protiv korupcije koju vlast sprovodi izgovor za slabljenje te stranke.

"DS se apsolutno zalaže za doslednu borbu protiv korupcije, ali izražava osnovanu sumnju da je danas ta borba izgovor za slabljenje DS-a i politički progon neistomišljenika", navodi se u saopštenju.

Iz DS-a navode da je činjenica da nijedan član te stranke danas nema isto pravo na odbranu kao drugi građani.

"Oliver Dulić je osuđen pre nego što je i započet bilo kakav postupak. Besomučna kampanja na koju nedeljama ukazujemo učinila ga je krivim, a mediji koji su bili u službi aktuelne vlasti u demonizaciji Demokratske stranke objavljivali su krivicu i presude unapred", dodaje se u saopštenju.

Kako je navedeno, Vlada Srbije i njen potpredsednik Aleksandar Vučić dokazaće da nije reč o političkom progonu "kada prestanu u medijima da prave pripremu za politička hapšenja stvaranjem atmosfere linča".

"Neverovatno je da mediji objavljuju podatke o istražnim postupcima, visinu kazne i vreme hapšenja brojnih funkcionera Demokratske stranke. Takođe, kada borba protiv korupcije bude važila za sve, pa i za one koji danas sede u vlasti, javnost može verovati u iskrenost te borbe", dodaje se u saopštenju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара