Читај ми!

Zakazana sednica novosadskog parlamenta

Predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov zakazala vanrednu sednicu novosadskog parlamenta za 12. septembar, istakavši da će gradska vlast biti promenjena ukoliko se potvrdi da postoji nova većina u parlamentu.

Vanredna sednica novosadskog parlamenta zakazana je za 12. septembar sa početkom u 11 sati, izjavila je predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov, dodavši da je o terminu održavanja sednice prvo obavestila šefove odborničkih grupa, a onda i sve odbornike.

"Termin održavanja sednice je zakazan u najblažem roku od tri pravna tumačenja koja su postojala", rekla je Jerkovljeva dodajući da se o terminu zakazivanja sednice konsultovala sa pravnicima koji se, kako je istakla, dugo godina bave ovim pravnim temama.

Jerkovljeva je napomenula da po jednom pravnom tumačenju nije bila u obavezi da sazove sednicu po nekom određenom datumu.

Ona je pojasnila da to tumačenje govori da, pošto predlagač vanredne skupštine nije obezbedio kvorum automatski se smatra da je predlog odbijen.

Po drugom tumačenju, kako je rekla Jerkovljeva, imala je rok od tri meseca da sazove sednicu, a ona se, kako je istakla, odlučila za treće tumačenje koje je, kako se izrazila, najblaže.

"Nisam želela da ponovim ono što je 2007. godine uradio tadašnji predsednik Skupštine Novog Sada Zoran Vučević, inače, otac, aktuelnog predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke", istakla je Jerkovljeva dodajući da je Zoran Vučević tada u sličnoj situaciji konstatovao da predlagač nije obezbedio kvorum i da on nije u obavezi da saziva sednicu po predloženim tačkama dnevnog reda.

Jerkovljeva je istakla da veruje da će na sednici zakazanoj za 12. septembar, ukoliko se potvrdi da postoji nova većina u parlamentu, gradska vlast biti promenjena.

"Do promene vlasti će doći ukoliko se pokaže da postoji nova većina bez obzira šta o tome ja lično mislila", zaključila je Jerkovljeva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво