Читај ми!

Vučević: Sami ćemo sazvati sednicu

Ukoliko predsednica gradske skupštine Aleksandra Jerkov do utorka ne zakaže nastavak odložene sednice, odbornici nove većine sami će je sazvati i konstituisati novu vlast u Novom Sadu, rekao je za Radio Beograd Miloš Vučević, kandidat naprednjaka za novog gradonačelnika.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu Miloš Vučević najavio je da će u ponedeljak, 3. septembra, biti objavljen koalicioni sporazum nove većinske koalicije i da bi naredne nedelje trebalo da bude promenjena vlast u tom gradu.

"Mi ćemo sutra objaviti koalicioni sporazum između pet odborničkih grupa koje imaju 42 odbornika od 78, koliko ih ima u Skupštini Novog Sada, i očekujem da će naredne nedelje i formalno doći do promene vlasti u Novom Sadu", rekao je Vučević za Radio Beograd.

Prema postignutom koalicionom sporazumu, kaže Vučević, "nesporno" je da će gradonačelnik Novog Sada biti iz SNS, a predsednik Skupštine iz Socijalističke partije Srbije.

Prema njegovim rečima, predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov morala bi da zakaže nastavak zasedanja Skupštine Novog Sada najkasnije za utorak, ali u slučaju da se to ne desi, u skladu sa poslovnikom sednicu može da zakaže većina odbornika.

"Odbornici koji budu prisutni biraju privremenog predsedavajućeg koji vodi sednicu do izbora novog predsednika Skupštine", objasnio je Vučević.

Sednica Skupštine Novog Sada, na kojoj je trebalo da se raspravlja o smeni gradonačelnika Igora Pavličića, bila je zakazana za sredu, 29. avgust, ali je odložena zbog nedostatka kvoruma. Odbornici opozicije odbili su da uđu u skupštinsku salu, ocenjujući da je zakazana na skandalozan način - samo 45 minuta pre početka.

I zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović je, posle jučerašnje sednice Predsedništva stranke, potvrdio da postoji nova većina u Novom Sadu i da je promena vlasti samo pitanje formalnosti, odnosno zakazivanja sedncie gradske skupštine. 

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара