Predloženi sastav nove Vlade

U novoj vladi prema predlogu vladajuće koalicije biće 17 resora i 19 članova kabineta. Vlada će imati četiri potpredsednika.

U novoj vladi Srbije biće 19 članova i ukupno 17 resora. Posebne kancelarije biće formirane za Kosovo i Metohiju, ljudska i manjinska prava, dijasporu i verske zajednice. Za predsednika Vlade Republike Srbije predložen je lider SPS-a Ivica Dačić, koji će obavljati i funkciju ministra unutrašnjih poslova.

Potpredsednici vlade biće Aleksandar Vučić (SNS) zadužen za odbranu i bezbednost i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Suzana Grubješić (URS) za evropske integracije, Jovan Krkobabić (PUPS) i Rasim Ljajić (SDPS).

Prvi potpredsednik Vučić će biti i ministar odbrane, Ljajić ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu i telekomunikacije, a Jovan Krkobabić ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike.

SNS je za ministra spoljnih poslova predložila državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Ivana Mrkića, za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Gorana Kneževića, a za ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zoranu Mihajlović.

Nikola Selaković je kandidat SNS-a za ministra pravde i državne uprave, Bratislav Petković kandidat za ministra kulture i informisanja, Milan Bačević za ministra prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, dok je šahistkinja Alisa Marić kandidat za ministra omladine i sporta.

SPS je predložio da kandidat te stranke za ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja bude Žarko Obradović, ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, a ministar zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji je na izborima nastupio na listi koju je predvodio SNS, kandidat je za ministra građevinarstva i urbanizma, dok će lider SDA Sulejman Ugljanin biti ministar bez portfelja.

Kandidat URS-a za ministra finansija i privrede je Mlađan Dinkić, a Verica Kalanović je kandidat za ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 02. avg 2012, 19:03) - anonymous [neregistrovani]

портфељ

министар без портфеља је функционер у влади који нема никакво задужење у влади али мора због политике да постоји и такав вид министровања.

(petak, 27. jul 2012, 09:42) - anonymous [neregistrovani]

neka

nam je Bog u pomoć...

(petak, 27. jul 2012, 08:50) - anonymous [neregistrovani]

igra reci i brojeva

objektivno, ova vlada ima isti broj clanova kao i prethodna. samo za dva ministra moralo je da se nadje obrnuto resenje: mrka i ilic moraju da budu ministri za istu stvar, ali u razlicitim miistarstvima. dalje, spajanjem ministarstava u jedno, kao npr u slucaju ljajica, resor postaje skup vise prethodno postojecih ministarstava, sto znaci isto toliko velika ekipa, ako ne i veca, kao i do sada. skupa vlada, ponovo!

(petak, 27. jul 2012, 08:15) - anonymous [neregistrovani]

Gde su ukljucena

socijalna pitanja, cime se do sada bavio gospodin Ljaic?

(petak, 27. jul 2012, 04:14) - anonymous [neregistrovani]

Nepravda

Kako ce Bratislav Petkovic da bude ministar za Dijasporu i kulturu, kada jos nije platio taksu koja se procenjuje na desetine hiljada evra?!Gde je tu pravda, pleni se ljudima imovina za dugove od 1500 dinara, a ovamo...

(petak, 27. jul 2012, 01:51) - anonymous [neregistrovani]

aa

Sta znaci ovo "ministar bez portfelja"?