Gojkovićeva: Odluka o vladi posle ekspozea

Odluku o podršci novoj vladi Narodna partija će doneti tek nakon ekspozea Ivice Dačića, kaže predsednica stranke Maja Gojković. Nismo vodili nikakve razgovore sa mandatarom, niti ćemo biti u izvršnoj vlasti, navodi Gojkovićeva.

Narodna partija će odluku o podršci novoj vladi doneti tek nakon ekspozea mandatara Ivice Dačića, izjavila je danas predsednica te stranke Maja Gojković.

Nismo odlučili o tome da li ćemo glasati "za" ili "protiv" jer nismo čuli predlog Dačića, osim onog što vidimo u medijima, rekla je Gojkovićeva novinarima u srpskom parlamentu.

Odlučićemo kada budemo čuli ekspoze i uporediti ono što smo iznosili u predizbornoj kampanji, naglasila je Maja Gojković.

Narodna partija je u specifičnom položaju, dodala je Gojkovićeva, jer je bila deo koalicije sa URS-om, u kojoj više nije, ali je to ne sprečava da ostane dosledna programu koji je zastupala tokom predizborne kampanje.

Novoj vladi, prema njenim rečima, treba dati 100 dana da se pokaže da li će biti bolja od prethodne, i nakon toga će ponovo donositi odluku o daljem delovanju.

Maja Gojković je navela da Narodna partija nije vodila nikakve razgovore sa mandatarom, niti će biti u izvršnoj vlasti.

Ta partija je, međutim, kako navodi Gojkovićeva, juče podržala predsednika Skupštine da bi pružila šansu kolegi da na pravi način organizuje skupštinu i vrati ugled toj instituciji.

Poslanici Narodne partije u Skupštini Srbije, Maja Gojković i Dragana Mijatov, nisu članovi nijedne poslaničke grupe i od konstituisanja parlamenta nastupaju kao samostalni narodni poslanici, saopštila je ranije danas ta partija.

broj komentara 0 pošalji komentar