Читај ми!

Bombe kod Brnjaka

Nepoznate osobe jutros bacile dve ručne bombe na kamp Kfora kod Brnjaka. Napad će biti karakterisan kao napad na osoblje UN i pokušaj ubistva. Jedna bomba eksplodirala rano jutros, dok je drugu kasnije uništio Kfor. Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović najoštrije osudio napad.

15.14 - Ceo slučaj bacanja bombe na kamp Kfora biće tretiran kao napad na osoblje UN i pokušaj ubistva, javlja reporter RTS-a Biljana Jovičić. 

12.00 - Posle uviđaja, prelaz Brnjak je otvoren, a saobraćaj na putu Kosovska Mitrovica–Ribariće odvija se normalno.

11.00 - Na punktu je u toku uviđaj. Saobraćaj na tom delu puta je ponovo zatvoren.  

9.56 - Jedan vojnik Kfora zadobio manje oštećenje sluha prilikom eksplozije, saopštio je Kfor.

9.32 - Put Kosovska Mitrovica–Ribariće ponovo otvoren, javio je reporter TV Most

Na kamp Kfora u blizini administrativnog prelaza Brnjak rano jutros bačene su dve ručne bombe. Kosovska policija će ceo slučaj tretirati kao napad na osoblje UN i pokušaj ubistva, rekao je za RTS zamenik direktora regionalne policije Ergin Medić.

Francuski vojnici iz sastava Kfora rekli su Televiziji Most da je jedna bomba eksplodirala rano jutros oko četiri sata, dok je druga uništena oko 8.40 kontrolisanom eksplozijom.

Kfor je saopštio da je prilikom jutrošnje eksplozije jednom pripadniku Kfora blaže oštećen sluh. Detonacija je oštetila prostorije koje koristi Euleks.

Uviđaj su izvršili pripadnici kosovske policije iz stanice Zubin Potok. Utvrđeno je da su bačene bombe tipa M-75, "kašikara". Dalju istragu sprovešće specijalna jedinica policije Euleksa.

Kfor je upotrebu nasilja osudio kao potpuno neprihvatljivu i istakao da će se međunarodne snage tome strogo usprotiviti.

I Euleks je najoštrije osudio napad na administrativni prelaz Brnjak i naveo da su takve aktivnosti potpuno neprihvatljive.

Euleksova Radna grupa za Kosovsku Mitrovicu otpočela je istragu u cilju pronalaženja izvrilaca napada, koji, kako su naveli, predstavlja napad na međunarodnu zajednicu.

"Ovakvi kukavički napadi neće odvratiti međunarodnu zajednicu, uključujući Kfor i Euleks, od njihovog posla", ističe se u saopštenju.

Magistralni put Kosovska Mitrovica–Ribariće kod prelaza Brnjak nekoliko sati je bio u blokadi, zbog čega se kod mesta Banje formirala duga kolona vozila. Saobraćaj je normalizovan nešto pre podneva.

Na administrativnom prelazu Brnjak stacionirani su pripadnici Kfora i Euleksa, a kontrolu saobraćaja obavljaju službenici Euleksa. U subotu je Kfor zatvorio alternativni putni pravac koji se nalazi iznad prelaza Brnjak.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво