Читај ми!

Jeremić se nada dogovoru s Litvanijom

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić kaže da se nada dogovoru sa Litvanijom u vezi sa predsedavanjem Generalnoj skupštini UN. Međutim, u ovom trenutku je verovatnije da će biti glasanja, rekao je Jeremić.

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da se nada dogovoru sa Litvanijom oko predsedavanja Generalnoj skupštini UN, ali da je u ovom trenutku verovatnije da će doći do glasanja.

"Nadamo se zajedničkom rešenju kroz ravnomerenu raspodelu funkcija u UN u okviru istočnoevropske grupe", rekao je Jeremić posle razgovora sa finskim šefom diplomatije Erkijem Tuomiojom.

Na pitanje novinarke Rojtersa kako očekuje da će biti rešena situacija u kojoj su i Srbija i Litvanija kandidati za predsedavanje Generalnoj skupštini UN, šef srpske diplomatije je rekao da bi bilo normalno i da Srbija ulaže napore da se postigne dogovor kako bi se predsedavući izglasao aklamacijom - kako je i običaj.

Jeremić je podsetio da je Litvanija kandidat i za nestalnog člana Saveta bezbednosti UN.

"Pokušavamo da pronađemo osnovu za zajednički stav kako bismo jedni druge podržali", rekao je ministar.

Jeremić je, međutim, rekao da je u ovom trenutku verovatnije da će doći do glasanja i da se nada da će Srbija na tom glasanju pobediti.

Finski ministar je, komentarišući ovo pitanje, podsetio da je tradicija u UN da se predsedavajući Generalne skupštine bira jednoglasno, a da se prethodno usaglasi stav u regionalnoj grupi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво