Читај ми!

Koalicija LDP, SPO i ASNS

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović saopštio da će na izbore izaći sa SPO uz podršku Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata. Vuk Drašković očekuje da će koalicija ostvariti dobar rezultat, a predsednica ASNS Ranka Savić kaže da taj sindikat podrškom Preokretu ne postaje politička partija.

Liberalno demokratska partija izaći će na izbore u koaliciji sa SPO, uz jasnu podršku Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS), koja će dobiti dva sigurna poslanička mesta u republičkom parlamentu, a SPO samostalni poslanički klub, izjavio je  lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Jovanović je na konferenciji za novinare saopštio da će on biti nosilac izborne liste, koja će se zvati Preokret, a u čijem nazivu će biti nazivi svih stranaka čiji će kandidati učestvovati na toj listi LDP, SPO, SDU, Bogata Srbija, kao i regionalne manjinske stranke.

Jovanović je istakao da ta koalicija sa optimizmom ulazi u izbore, jer je Srbiji, kako je napomenuo, neophodan preokret.

Jovanović je kazao da prilikom dogovora o predizbornom nastupu nije bilo buvlje pijace, da je postignut precizan dogovor, kao i da je respekt prema članicama koalicije definisao i odnos prema njima.

SPO će imati svoj poslanički klub u parlamentu i biće sam krojač svoje sudbine i to je fer prema stranci koja postoji više od 20 godina, rekao je Jovanović, navodeći da će sve članice koalicije pored obaveza imati i jasna prava.

Jovanović je kazao da LDP i SPO pored razlika imaju iste zajedničke ciljeve i da te razlike žele da prevaziđu definisanim zajedničkim ciljevima, a ne neiskrenim savezima.

Govoreći o mogućnosti da predsednički izbori budu održani istovremeno sa parlamentarnim i lokalnim, Jovanović je kazao da nema razumevanja za zloupotrebu institucija i za bilo kakav postupak koji bi uneo dodatnu nesigurnost u državu.

Predsednički izbori su tema o kojoj ćuti i sam predsednik, pa ne znam što bismo mi o tome trošili reči, rekao je Jovanović.

Drašković takođe očekuje da će koalicija okupljena oko LDP ostvariti dobar rezultat, jer, kako je naveo, Srbija mora imati snage da ukloni sve ono što mora biti uklonjeno na evropskom putu, a to, prema njegovim rečima, može jedino Preokret.

On je dodao da je cilj koalicije "Srbija u EU i EU u Srbiji najbrže i bezuslovno", dodajući da nema nijednog ispita na tom putu koji sme ostati nepoložen.

Drašković je naveo da je SPO u usponu, jer sada ima partnere koji traže ono što je SPO tražio pre 20 godina, a to je Srbija na Zapadu.

Predsednica ASNS Ranka Savić rekla je da ta sindikalna organizacija podrškom Preokretu ne postaje politička partija i da će sve korake koje bude preduzimala preduzimati isključivo zarad poboljšanja prava i položaja radnika.

Naš izbor da podržimo LDP i Preokret je prirodan i jedini koji nam daje mogućnost i nadu da rešavamo ogromne problem radnika, navela je Savić.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво