Koalicija LDP, SPO i ASNS

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović saopštio da će na izbore izaći sa SPO uz podršku Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata. Vuk Drašković očekuje da će koalicija ostvariti dobar rezultat, a predsednica ASNS Ranka Savić kaže da taj sindikat podrškom Preokretu ne postaje politička partija.

Liberalno demokratska partija izaći će na izbore u koaliciji sa SPO, uz jasnu podršku Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS), koja će dobiti dva sigurna poslanička mesta u republičkom parlamentu, a SPO samostalni poslanički klub, izjavio je  lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Jovanović je na konferenciji za novinare saopštio da će on biti nosilac izborne liste, koja će se zvati Preokret, a u čijem nazivu će biti nazivi svih stranaka čiji će kandidati učestvovati na toj listi LDP, SPO, SDU, Bogata Srbija, kao i regionalne manjinske stranke.

Jovanović je istakao da ta koalicija sa optimizmom ulazi u izbore, jer je Srbiji, kako je napomenuo, neophodan preokret.

Jovanović je kazao da prilikom dogovora o predizbornom nastupu nije bilo buvlje pijace, da je postignut precizan dogovor, kao i da je respekt prema članicama koalicije definisao i odnos prema njima.

SPO će imati svoj poslanički klub u parlamentu i biće sam krojač svoje sudbine i to je fer prema stranci koja postoji više od 20 godina, rekao je Jovanović, navodeći da će sve članice koalicije pored obaveza imati i jasna prava.

Jovanović je kazao da LDP i SPO pored razlika imaju iste zajedničke ciljeve i da te razlike žele da prevaziđu definisanim zajedničkim ciljevima, a ne neiskrenim savezima.

Govoreći o mogućnosti da predsednički izbori budu održani istovremeno sa parlamentarnim i lokalnim, Jovanović je kazao da nema razumevanja za zloupotrebu institucija i za bilo kakav postupak koji bi uneo dodatnu nesigurnost u državu.

Predsednički izbori su tema o kojoj ćuti i sam predsednik, pa ne znam što bismo mi o tome trošili reči, rekao je Jovanović.

Drašković takođe očekuje da će koalicija okupljena oko LDP ostvariti dobar rezultat, jer, kako je naveo, Srbija mora imati snage da ukloni sve ono što mora biti uklonjeno na evropskom putu, a to, prema njegovim rečima, može jedino Preokret.

On je dodao da je cilj koalicije "Srbija u EU i EU u Srbiji najbrže i bezuslovno", dodajući da nema nijednog ispita na tom putu koji sme ostati nepoložen.

Drašković je naveo da je SPO u usponu, jer sada ima partnere koji traže ono što je SPO tražio pre 20 godina, a to je Srbija na Zapadu.

Predsednica ASNS Ranka Savić rekla je da ta sindikalna organizacija podrškom Preokretu ne postaje politička partija i da će sve korake koje bude preduzimala preduzimati isključivo zarad poboljšanja prava i položaja radnika.

Naš izbor da podržimo LDP i Preokret je prirodan i jedini koji nam daje mogućnost i nadu da rešavamo ogromne problem radnika, navela je Savić.

broj komentara 17 pošalji komentar
(ponedeljak, 12. mar 2012, 11:57) - anonymous [neregistrovani]

Pitanje

Od koga ili cega su "slobodni i nezavisni" ti sindikati ?

(ponedeljak, 12. mar 2012, 11:16) - anonymous [neregistrovani]

Merilo

sa ovom koalcijom ce se videti koliko kukolja imamo u nasoj politici. Dobro merilo i dobro je sto su se udruzili. Cenzus? ne znam, mozda...

(ponedeljak, 12. mar 2012, 09:03) - anonymous [neregistrovani]

asns

nije mi jasno koga predstavlja ovaj ASNS, kada fabrike i radnistvo vise ne postoje

(ponedeljak, 12. mar 2012, 09:01) - anonymous [neregistrovani]

otpisani

ovo je koalicija otpisanih

(ponedeljak, 12. mar 2012, 07:49) - anonymous [neregistrovani]

Пропаст

Ви сте сви заједнио ПРОПАЛИ.

(ponedeljak, 12. mar 2012, 07:22) - anonymous [neregistrovani]

Jaooj Vuce

Ovo je nasa koalicija. Gde je bio Vuk pre 20 godina, sta sve nije najjavljivao, a pored koga sedi sad? Jaoj Vuce idi iz politike pisi novine ili feljtone.

(ponedeljak, 12. mar 2012, 05:33) - anonymous [neregistrovani]

Vuk

Opet ispod pet procenata.

(ponedeljak, 12. mar 2012, 03:51) - Milan [neregistrovani]

Preokret

Kad sam bio protiv Slobe svi zu bili za njega, sad sam za koaliciju 'Preokret', svi su protiv nje, sto znaci da sam na pravom putu.

(ponedeljak, 12. mar 2012, 03:21) - anonymous [neregistrovani]

Crni

Dokaz da je ASNS oduvek bio politicka partija a ne sindikat.Kada je i osnovan osnovan je snamerom kako bih se sindikati usitnili pa je lakse kontrolisati.Kukuj lele od njihove politike.

(nedelja, 11. mar 2012, 22:52) - anonymous [neregistrovani]

@Преокрет

A sta je tu dobro? Tri stranke se udruzile da bi presle cenzus od 5%... 5:3=? i videcemo koliko koja stranka vredi.