Читај ми!

Srećković: SPO-u nije mesto u "Preokretu"

Neprihvatljivo je da četiri poslanika SPO-a ucenjuje celu državu, kaže Srđan Srećković. Neophodno je da SPO istupi iz "Preokreta", poručio isključeni potpredsednik te stranke.

Doskorašnji funkcioner SPO-a Srđan Srećković izjavio je, gostujući u Dnevniku RTS-a,  da je neprihvatljivo to što četiri poslanika SPO-a politikom ucena pokušavaju da ostvare svoje interese, ocenivši da je toj stranci na predstojećim izborima mesto u okviru izborne liste na kojoj je učestvovala na prethodnim.

"Ta četiri poslanika su od trenutka kada su ukinute blanko ostavke donela odluku da izađu iz vladajuće koalicije. Oni politikom ucena i kritika državne politike pokušavaju da ostvare svoje interese", rekao je Srećković RTS-u.

Govoreći o frakciji koju su formirali on i isključena potpredsednica SPO-a Sanja Čeković, Srećković je objasno da je reč o inicijativi da se ta stranka vrati svom izvornom programu i istupi iz "Preokreta".

On je ocenio da je ta inicijativa stigla u poslednjem trenutku, s obzirom na to da je do raspisivanja izbora ostalo manje od mesec dana, a da je rejting SPO-a najniži od osnivanja stranke.

"Neophodno je da se SPO u najkraćem mogućem roku vrati svom programu i istupi iz 'Preokreta' sa kojim nema nikakve ideološke sličnosti", poručio je Srećković, ukazavši da se ta stranka oduvek zalagala za proevropsku, ali državotvornu politiku.

Kako je rekao, podrška politici "Preokreta" je zaokret koji ne mogu da prate ni članovi stranke, a ne birači i simpatizeri.

"Ne mogu da zamislim da SPO predstavlja predizbornu platformu u kojoj stoji da nemamo nikakav problem oko toga da Kosovo i Metohija budu nezavisna država, da je naš politički stav da je Republika Srpska genocidna tvorevina i da je crkva mutant pogrešne politike", naveo je Srećković, koji je ministar vera i dijaspore.

Kako je dodao, birači i simpatizeri SPO-a nikada ne bi ni pomislili, a ne izgovorili takve stavove, istakavši da u toj stranci postoji "sukob između ljudi koji su uzurpirali njenu politiku i programa koji postoji 20 godina".

Srećković je naglasio da je reč o unutarstranačkim pitanjima, koja nemaju nikakve veze sa drugim strankama vladajuće koalicije.

Okružni odbor Srpskog pokreta obnove za Toplički okrug jednoglasno se ogradio od nove politike predsednika stranke Vuka Draškovića, kao i pristupanja pokretu "Preokret", saopštio je danas taj odbor.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво