Srećković: SPO-u nije mesto u "Preokretu"

Neprihvatljivo je da četiri poslanika SPO-a ucenjuje celu državu, kaže Srđan Srećković. Neophodno je da SPO istupi iz "Preokreta", poručio isključeni potpredsednik te stranke.

Doskorašnji funkcioner SPO-a Srđan Srećković izjavio je, gostujući u Dnevniku RTS-a,  da je neprihvatljivo to što četiri poslanika SPO-a politikom ucena pokušavaju da ostvare svoje interese, ocenivši da je toj stranci na predstojećim izborima mesto u okviru izborne liste na kojoj je učestvovala na prethodnim.

"Ta četiri poslanika su od trenutka kada su ukinute blanko ostavke donela odluku da izađu iz vladajuće koalicije. Oni politikom ucena i kritika državne politike pokušavaju da ostvare svoje interese", rekao je Srećković RTS-u.

Govoreći o frakciji koju su formirali on i isključena potpredsednica SPO-a Sanja Čeković, Srećković je objasno da je reč o inicijativi da se ta stranka vrati svom izvornom programu i istupi iz "Preokreta".

On je ocenio da je ta inicijativa stigla u poslednjem trenutku, s obzirom na to da je do raspisivanja izbora ostalo manje od mesec dana, a da je rejting SPO-a najniži od osnivanja stranke.

"Neophodno je da se SPO u najkraćem mogućem roku vrati svom programu i istupi iz 'Preokreta' sa kojim nema nikakve ideološke sličnosti", poručio je Srećković, ukazavši da se ta stranka oduvek zalagala za proevropsku, ali državotvornu politiku.

Kako je rekao, podrška politici "Preokreta" je zaokret koji ne mogu da prate ni članovi stranke, a ne birači i simpatizeri.

"Ne mogu da zamislim da SPO predstavlja predizbornu platformu u kojoj stoji da nemamo nikakav problem oko toga da Kosovo i Metohija budu nezavisna država, da je naš politički stav da je Republika Srpska genocidna tvorevina i da je crkva mutant pogrešne politike", naveo je Srećković, koji je ministar vera i dijaspore.

Kako je dodao, birači i simpatizeri SPO-a nikada ne bi ni pomislili, a ne izgovorili takve stavove, istakavši da u toj stranci postoji "sukob između ljudi koji su uzurpirali njenu politiku i programa koji postoji 20 godina".

Srećković je naglasio da je reč o unutarstranačkim pitanjima, koja nemaju nikakve veze sa drugim strankama vladajuće koalicije.

Okružni odbor Srpskog pokreta obnove za Toplički okrug jednoglasno se ogradio od nove politike predsednika stranke Vuka Draškovića, kao i pristupanja pokretu "Preokret", saopštio je danas taj odbor.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 16. maj 2012, 18:09) - Mikas [neregistrovani]

SPO treba nove na Čelu

Ja kao stari član žalim što Vuk nije birao prave savetnike , što je sa nekoliko nepromišljenih poteza uspeo da unisti svoje najbolje delo,Stranku koja je bila najjača ikad , sa najvećim brojem pravih patriota, sa ogromnom energijom za promene u Srbiji, sa odborima u svakom selu. Ostaje samo gorko sećanje na to vreme nade i bedna sadšnjost bez novih nada....i bez snage za borbu...Mladi ne zele da se bore ,lakše im je da odu iz Srbije ne misleći o tome da neće imati gde da se vrate.

(sreda, 15. feb 2012, 13:18) - калимеро [neregistrovani]

Срећковић: СПО-у није место у "Преокрету"

Господине Срећковићу у СПО је као у босанском лонцу. Увелико је почело да ври. Шта ли ће бити кад прокључа.

(utorak, 14. feb 2012, 14:52) - anonymous [neregistrovani]

za Kralja i Otadzbinu

SPO se mora vratiti izvornom polikom kao i nacinima njenog sprovodjenja,nismo ustuknuli prted Milosevicevim falangama pa nemojmo dopustiti dasaka jada upropasti ugled najvece opozicione stranke sa kraja xx veka,Vuce probudise i prihvati istinu,ZALUTAO SI,Srdjane samo napred!!!

(utorak, 14. feb 2012, 12:09) - Tubi [neregistrovani]

postalo je zabavno

Hahaha pa ovi bi i ludog sludeli!

(utorak, 14. feb 2012, 12:08) - Đuka [neregistrovani]

zbunjen

I ko sad ovde treba za koga da glasa?! :)

(utorak, 14. feb 2012, 11:46) - djurafrizura [neregistrovani]

spo

spo odavno ne postoji

(utorak, 14. feb 2012, 11:27) - deki stoljkovic [neregistrovani]

spo

spo mesto nije nigde