Читај ми!

Euleks oslobodio Vučinića

Radiša Vučinić, osumnjičen za ubistvo policajca Envera Zumberija, pušten iz pritvora, pošto je Euleks utvrdio da je reč o pogrešnoj osobi. Ranije danas meštani Ibarskog Kolašina na sat vremena blokirali put kod Zupča u znak protesta zbog hapšenja Vučinića.

Euleks posle 24-časovnog zadržavanja u pritvoru oslobodio Radišu Vučinića, koji je juče uhapšen pod sumnjom da ima veze sa ubistvom pripadnika jedinice ROSU Envera Zumberija 26. jula. Kako si iz te misije rekli uhapšena je pogrešna osoba.

Portparolka Euleksa Fransoaz Lamber rekla je da je Euleks oslobodio Vučinića zato što je prilikom utvrđivanja identiteta zaključeno da je reč o pogrešnoj osobi, prenosi prištinska televizija Kohavižn.

Nešto ranije su meštani Ibarskog Kolašina blokirali na sat vremena put na izlazu iz sela Zupče, zbog hapšenja Vučinića. Srbi su zaustavili kolonu Kforovih vozila u kojoj su bila i dva Euleksova i nisu im dozvolili da nastave put ka administrativnom prelazu Brnjak.

Kolona Kforovih vozila vratila se u južni deo Kosovske Mitvorice, a saobraćaj na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće je gotovo u potpunosti normalizovan. Srbi su ostali da dežuraju na barikadi u Zupču.

Predstavnici Srba iz Kolašina razgovarali su sa nadležnima iz nemačkog kontigenta Kfora u Zupču i od njih tražili da na slobodu puste nevino uhapšenog Vučinića.

Predstavnici Kfora obećali su da će od Euleksovog pravosuđa tražiti informaciju o Vučinićevom hapšenju a iz Euleksa su dodali da će u toku dana Srbe u Zupču obavestiti da li će Vučinić biti procesuiran ili će biti pušten.

Srbi su tokom razgovora sa vojnicima Kfora rekli da će Euleks biti blokiran sve dok se ne razjasni pozadina jučerašnjeg hapšenja Vučinića. Oni su preneli nemačkim i austrijskim vojnicima Kfora da mogu nastaviti put prema administrativnom prelazu Brnjak, ali samo pod uslovom da se iz njihove kolone isključe dva Euleksova džipa i vrate nazad.

Nemački vojnik Kfora koji je razgovarao sa meštanima u Zupču zatražio je da se njihovim vojnicima omogući slobodno kretanje.

Sva vozila koja su dolazila iz pravca Zvečana i južnog dela Kosovske Mitrovice pripadnici Kfora detaljno su pregledli na kontrolnom punktu u Jagnjenici i na punktu koji je danas postavljen kod Zupča, na skretanju ka albanskom selu Čabra.

Posle jednosatnog zadržavanja na putu, kolona sa vozilima Kfora i Euleksa vratila se ka južnoj Kosovskoj Mitrovici. Situacija je mirna.

Hoti potvrdio identitet uhapšenog

Regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti potvrdio je ranije danas da je Euleksova policija uhapsila Radišu Vučinića.

Euleksova policija je juče u selu Čabra uhapsila Radišu Vučinića za kojim se, kako su rekli, tragalo u vezi sa ubistvom kosovskog policajca Envera Zumberija, 26. jula prošle godine.

Hoti je u izjavi Tanjugu rekao da je Vučinić u tom selu uhapšen, u trenutku kada je došao da bi u tamošnjoj kancelariji regulisao dokumenta.

Vučiniću je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, rekao je Hoti i dodao da se Vučinić dovodi u vezu sa ostalim osumnjičenim osobama za ubistvo specijalca kosovske policije Zumberija.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi ranije je potvrdio da se Vučinić ne nalazi na poternici Interpola.

Interpol je krajem oktobra prošle godine raspisao poternicu za šestoricom Srba osumnjičenih za ubistvo policajca, među kojima se nalazi Slobodan Vučinić, ali ne i juče uhapšeni Radiša Vučinić.

Na toj poternici su i Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Dušan Jovanović i Radomir Kasalović.

Zumberi je ubijen 26. jula kod naselja Varage, nedaleko od prelaza Brnjak, u pucnjavi čiji detalji još nisu u potpunosti rasvetljeni. Na mestu događaja tada je izrešetano nekoliko automobila.

Incident se dogodio dan pošto su specijalne jedinice kosovske policije zauzele prelaz Brnjak, dok su Srbi iz Leposavića blokadom puta pokušali da ih spreče da preuzmu prelaz Jarinje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво