Читај ми!

Srbin uhapšen u Čabri

Euleks i kosovska policija na severu Kosova uhapsili Radišu Vučinića iz sela Zupče u vezi sa ubistvom pripadnika jedinice ROSU Envera Zumberija 26. jula. Lokalni Srbi tvrde da je uhapšen greškom, jer ima isto prezime kao jedan od osumnjičenih.

Euleks je danas uhapsio Radišu Vučinića (38) iz sela Zupče u Ibarskom Kolašinu koji je osumnjičen za ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija, rekli su agenciji Beta srpski izvori iz Zubinog Potoka.

Ti izvori tvrde da je Vučinić uhapšen greškom, jer ima isto prezime kao jedna osoba sa Euleksove poternice na kojoj su osumnjičeni za ubistvo policajca Envera Zumberija 26. jula 2011. godine.

Kako navode izvori, hapšenje je uznemirilo žitelje Ibarskog Kolašina i severnog Kosova, jer veruju da se to može desiti "svakom Srbinu koji kao Vučinić ode u sredinu gde žive Albanci, kao što je selo Čabra u opštini Zubin Potok".

"Hapšenje je izvršeno u selu Čabra na severu Kosova. Istragu o ubistvu Envera Zumberija zajednički vode Euleks i kosovska policija", saopštio je Euleks, ali nije naveo ime uhapšenog.

Identitet uhapšenog nije mogao da otkrije ni portparol kosovske policije Besim Hoti, ali je dodao da su Euleks i KPS tu osobu identifikovali kao osumnjičenu za ubistvo Zumberija.

On je dodao da je osumnjičeni dao izjavu Euleksu, kosovskoj policiji i tužilaštvu koji vode predmet ubistva Envera Zumberija.

Kosovski ministar policije Bajram Redžepi je rekao da se osoba koja je uhapšena ne nalazi na međunarodnoj poternici zbog ubistva pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ROSU.

Na toj poternici su Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Slobodan Vučinić, Dušan Jovanović i Radomir Kasalović.

Selo Čabra se nalazi na putu koji vodi od Kosovske Mitrovice do Zubinog Potoka.

Zumberi je ranjen kod naselja Varage, nedaleko od prelaza Brnjak, u pucnjavi čiji detalji još nisu u potpunosti rasvetljeni. Na mestu događaja tada je izrešetano nekoliko automobila.

Incident se dogodio dan pošto su specijalne jedinice kosovske policije zauzele prelaz Brnjak, dok su Srbi iz Leposavića blokadom puta pokušali da ih spreče da preuzmu prelaz Jarinje.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво