"Plazma" ugrožava nezavisnost

Kosovska unija potrošača je analizom sastava "plazma" keksa došla do "uznemirujućih nalaza". Unija iznosi podatak i da je "jasno da većina srpskih firmi ima odvojene proizvodne linije za proizvode koje plasira na Kosovu".

Unija potrošača na Kosovu saopštila je da je analizom došla do "uznemirijućih nalaza" za sadržaj "plazma" keksa, koji fabrika "Bambi" iz Požarevca plasira na kosovsko tržište.

Ova organizacija tvrdi da je na osnovu izvršene laboratorijske analize u Nacionalnom institutu za zdravlje u Makedoniji ustanovljeno da "plazma" keks nema sastojke deklarisane na pakovanju, i da je takav opasan za potrošače, čime je istovremeno prekršen i zakon na Kosovu.

Ističući da "plazma" keks uvozi kompanija "Elkos" iz Peći, Unija potrošača navodi "da je konzumiranje ovog proizvoda nebezbedno".

Unija uz to iznosi podatak da je "jasno da većina srpskih firmi ima odvojene proizvodne linije za proizvode koje plasira na Kosovu".

Nadležne kosovske ustanove za sada nisu potvrdile ove nalaze, a oni dolaze u trenutku kada opozicioni pokret "Samoopredeljenje" vodi kampanju, organizujući i proteste, za stopiranje uvoza srpske robe na Kosovo.

Kosovska skupština usvojila je sinoć novu odluku o reciprocitetu sa Srbijom, poništivši prethodnu, koja je usvojena na inicijativu pokreta "Samoopredeljenje". Novom odlukom kosovska vlada treba da svaka tri meseca izveštava Skupštinu o sprovođenju mera trgovinskog reciprociteta u odnosima s Beogradom.

"Novom odlukom Skupština Kosova pozdravlja sve postignute sporazume Vlade Kosova i Srbije i podržava njihovo sprovođenje, te se nalaže Vladi da uspostavi recipročne mere sa Srbijom i da izveštava Skupštinu svaka tri meseca o toku dijaloga i reciprociteta", izjavio je Adem Grabovci, šef poslaničke grupe vladajuće Demokratske partije Kosova.

Zbog takve odluke pokret "Samoopredeljenje" najavio je za nedelju nove demonstracije na Kosovu i ponovni pokušaj blokiranja uvoza srpske robe na Kosovo.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво