Oman ne menja stav o Kosovu

Iako su neki od suseda Omana doneli odluku da priznaju nezavisnost Kosova, ne bi trebalo očekivati promenu stava te države, rekao prilikom posete Omanu šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić zahvalio je zvaničnicima Omana na dosadašnjoj principijelnoj podršci Srbiji u pogledu statusa Kosova i Metohije i naglasio da o tom pitanju ne bi trebalo očekivati promenu stava te zemlje.

Jeremić je ocenio da je njegova poseta došla u pravo vreme, jer su neki od suseda Omana na Arabijskom polustrvu i međunarodni partneri te zemlje doneli odluku da priznaju nezavisnost Kosova.

"Nakon ovih razgovora ne bi trebalo očekivati promenu principijelnog stava Omana", naglasio je Jeremić.

"Nastavićemo blisku koordinaciju sa njima, kao i sa ostalim zemljama iz ovog kraja sveta. Naša diplomatska ofanziva se nastavlja, ulazi u presudnu fazu, naročito u ovim mesecima kada očekujemo konačnu odluku iz Haga", naglasio je Jeremić.

Vuk Jeremić je razgovarao sa zamenikom premijera omanske vlade Fahadom binom Mahmudom al Saidom i ministrom inostranih poslova Jusufom bin Alavi bin Abdulom.

Jeremić je istakao da je to prva poseta državne delegacije Srbije Sultanatu Oman, sa kojim je Jugoslavija uspostavila diplomatske odnose 1974. godine.

Dogovoreno da se nivo odnosa dveju zemalja podigne na nivo ambasadora, rekao je Jeremić i najavio potpisivanje nekoliko ugovora iz domena ekonomije i ugovora o stalnim političkim konsultacijama.

"Oman je izuzetno bogata zemlja i zainteresovana je za investicije u Srbiju", zaključio je Jeremić.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 08. feb 2011, 09:19)
anonymous [neregistrovani]

hvala

hvala Oman juhuuuuuuuuuuuu

(ponedeljak, 15. mar 2010, 22:27)
anonymous [neregistrovani]

Hvala Arapima

Niko se nije nadao, cak ni sami Albanci da ce velika vecina Arpaskog sveta biti na nasoj strani. Hvala svim muslimanskim drzavma sto su uz nas.

(ponedeljak, 15. mar 2010, 15:13)
Novosađanin [neregistrovani]

Hvala Omanu!

Pravda mora pobediti! Kosmet zauvek deo Srbije!!!