Jeremić na Tajlandu

Šefovi diplomatije Srbije i Tajlanda Vuk Jeremić i Kasit Piromija zaključili da je potrebno unaprediti bilateralnu saradnju dve zemlje, naročito na ekonomskom planu. Tokom posete Tajlandu Jeremić se zahvalio što ta zemlja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić tokom jednodnevne posete Tajlandu sastao se sa šefom diplomatije Kasit Piromija. Ministri su zaključili u da je potrebno unaprediti bilateralnu saradnju između dve zemlje, naročito na ekonomskom planu.

Jeremić je, u izjavi Fonetu posle sastanka sa tajlandskim ministrom, zahvalio domaćinu što nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Šef diplomatije je detaljno informisao Piromiju o kosovskom pitanju i naglasio da je razgovarano o pravnom okviru rešavanja tog pitanja i posledicama po svetski mir i stabilnost.

"Mi smo duboko zahvalni Tajlandu zbog njegovog stava o ovom pitanju i nastavićemo da sarađujemo blisko po ovom, kao i drugim pitanjima od zajedničkog interesa", najavio je Jeremić.

Ministar je rekao da je dogovoreno potpisivanje brojnih bilateralnih sporazuma, od kojih je većina iz oblasti ekonomije, ali i bliža saradnja dve zemlje u kontekstu Evropske unije i Asocijacije nacija jugoistočne Azije.

Piromija je izrazio optimizam po pitanju unapređenja bilateralnih odnosa od kojih će koristi imati građani obe zemlje, posebno u oblastima ekonomije, obrazovanja, turizma i kulture.

"Odlučni smo da unapredimo naše bilateralne odnose", istakao je Piromija i dodao da očekuje da će uskoro posetiti Beograd i izrazio želju da će više turista iz Srbije provoditi odmor na Tajlandu, kao i da će turisti sa Tajlanda posetiti Beograd i Srbiju.

"Želimo Srbiji svu sreću i nadamo se da ćemo biti u prilici da vam čestitamo priključenje EU što je pre moguće", naglasio je Piromija.

Jeremić, prvi šef diplomatije Srbije koji je posetio Kraljevinu Tajland, razgovarao je tokom prepodneva sa tajlandskim premijerom Abhisitom Vejajivom.

Jeremić se u Bangkoku, u bolnici Siriaj, upisao u knjigu i poželeo brzi oporavak tajlandskom kralju Bumibolu Abuljadeju.

broj komentara 8 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. jul 2011, 12:50)
anonymous [neregistrovani]

bez viza

Najbolje bi bilo da su ukinuli vize. Tako bi imali veći broj turista.

(utorak, 03. nov 2009, 06:16)
anonymous [neregistrovani]

svaka cast

svaka cast vuce!!! nek ti bog podari sve najbolje... poz svima iz australia...

(ponedeljak, 02. nov 2009, 20:52)
anonymous [neregistrovani]

vuk

samo napred vuk.Kad bi ostali nasi politicari bili kao ti samo 40%,gdebi nam bio kraj.tako se voli srbija

(ponedeljak, 02. nov 2009, 17:06)
Boki [neregistrovani]

.....

Sposoban covek da vodi srpsku politiku ka dobrim putem , svaka cast vuce samo tako nastavi !!!!!!

(ponedeljak, 02. nov 2009, 16:04)
anonymous [neregistrovani]

Bravo Vuce!!!

Imam dosta godina ali takvog diplomatu ne pamtim da smo dosada imali. Kada bi ostali ministri imali samo deo tvojih sposobnosti i energije gde bi nam bio kraj.

(ponedeljak, 02. nov 2009, 15:27)
anonymous [neregistrovani]

...

Neka ukinu vize, pa i da pricamo o turizmu:)

(ponedeljak, 02. nov 2009, 12:24)
anonymous [neregistrovani]

diplomatija

Super stvar poseta jednoj glavnoj zemlji ASEAN'a. Treba isto jacati odnose u svakom smeru i sa juznoazijskim zemljama, a i vizne olaksice bi bile fine.

Napred Vuce!!!

(ponedeljak, 02. nov 2009, 09:15)
Miki [neregistrovani]

Vucina

Ides Vucino,samo napred.
Jedan je Vuk.
Hvala Bogu to je nasa Vucina.