Ruski ambasador Konuzin čestitao Srbiji

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin čestitao je Srbiji diplomatsku pobedu u Generalnoj skupštini Ujedinjnih Nacija i poručio srpskom narodu da ne daje svoju zemlju.

Ambasador Konuzin u ekskluzivnoj izjavi za RTS kaže:

 "Drago mi je da čestitam Srbiji značajan diplomatski uspeh, usvajanje rezolucije UN u Generalnoj skupštini koju je inicirala Vaša zemlja sa zahtevom da se Međunarodni sud pravde izjasni oko zakonitosti jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Za Rusiju i Srbiju je potpuno jasno da je takozvana kosovska nezavisnost nelegalna. Rezultati glasanja u Njujorku su pokazali da se veoma veliki broj članova međunarodne zajednice pridržava istog stava. Protiv odluke Generalne skupštine izjasnila se malobrojna grupa država. Pristalice jednostranih protivpravnih akcija doživele su poraz.

Građani Srbije,

Neka rezultati postignute političke pobede ojačaju Vašu veru u pravednost stvari koju branite i ohrabri Vas za nove napore.

Predstoji još mnogo posla. Pristalice cepanja Srbije neće ostati skrštenih ruku. Pritisak na Beograd će rasti. Ne sme se dopustiti ponavljanje politike iz Minhena.

Želim da se pridružim rečima velikog ruskog pisca Aleksandra Solženjicina:

"Srbi, ne dajte svoju zemlju."

Budite sigurni da će Rusija i ubuduće biti uz Srbiju."

broj komentara 16 pošalji komentar
(četvrtak, 09. okt 2008, 18:31)
Milanovic [neregistrovani]

Braca Rusi

Dugo godina zivim u Ruskoj prestonici i dobro znam koliko su braca Rusi uz nas. Jedini narod koji nas podrzava u svim nevoljama. Dobro je da neko jak stoji iza nas. Moje priznjanje svim pravoslavnim Rusima

(četvrtak, 09. okt 2008, 17:05)
Panonac [neregistrovani]

Samo tako

Što je Rusija jača, to je i Srbija i RS takođe na dobrom putu da postanu jače i stabilnije.

(četvrtak, 09. okt 2008, 16:00)
Ана [neregistrovani]

Руси и Срби- браћа заувек!

Хвала братској Русији на помоћи и подршци! Е, да смо стварно паметни, па да тежимо онима којима је стало до нас и који нас воле као и ми њих... Доћи ће ваљда неко паметније време, кад ће наша власт схватити ко је прави, искрени пријатељ овог народа.
Живела Русија! Живела Србија!

(četvrtak, 09. okt 2008, 15:53)
anonymous [neregistrovani]

Хвала

Rusi su sa priznanjem Gruzije i Abkazije ucinile iste stvari za sta sude EU i USA. Kako mislis da ce rusija tebi da pomogne. 1999 se Rusija stavila na stranu srbije i pretila da je neko napadne. Posle toga je sledilo bomardovanj. Nakon NATO ulaska rusija preuzime Pristinski aerodrom, i postavlja svoju punkt kod jednog mosta gradjenog od Italijanske vojske. zatim sledi odlazak rusije sa aerodroma pa onda sa kosova i sad priznaje Abkazije i Gruzije. ja ne vidim koliko ruisja pomaze a koliko rusi Srpske interese.

(četvrtak, 09. okt 2008, 15:43)
JETON [neregistrovani]

Хвала

I ja kao gradjanin Republike Kosovo pridruzicuce se cestitkama za ovaj nevidjen uspeh Srpske Diplomatije, Ja sam ponosan na moje komsije iz Srbije!

Ocekujem isto tako, da meni gradjani Srbije cestitaju na Kosovsko Drzavnost...pa posle svih ti ocena suda, priznavanja itd da vidimo kome ce biti bolje.

(četvrtak, 09. okt 2008, 15:12)
Младен [neregistrovani]

Хвала

Руси су увијек уз нас.

(četvrtak, 09. okt 2008, 15:09)
Младен [neregistrovani]

Војо Србија те чека

Треба видјети и казнити реакцију САД-а.

(četvrtak, 09. okt 2008, 15:06)
anonymous [neregistrovani]

Hvala puno

Braci Rusima

(četvrtak, 09. okt 2008, 14:46)
anonymous [neregistrovani]

Hvala

Hvala bratsko Rusio na cêstitkama, alli nemojte zaboraviti kosovo je nezavisna i priznata od najjake drzve, Kosovo je sada drzava i nema koraka nazada

(četvrtak, 09. okt 2008, 14:32)
anonymous [neregistrovani]

Браћа Руси...

Хвала вам браћо... Србија би требала да се окрене Русији у сваком погледу... за почетак да се усвоји могућност двојног држављанства...