Читај ми!

Nikolić o podršci deklaraciji

Ukoliko Deklaracija o Kosovu i Metohiji bude prihvatljiva za Srbe na severu Pokrajine, biće prihvatljiva i za SNS, rekao Tomislav Nikolić. Bilo bi dobro da Deklaraciju podrži 200 poslanika i da ne bude strančarenja, ocenjuje Nikolić.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić rekao je da ta stranka ne učestvuje u usaglašavanju teksta deklaracije o Kosovu i Metohiji, ali da će za taj dokument glasati ako bude prihvatljiva za Srbe sa severa Pokrajine.

"Ovo će možda biti prvi put da stranka koju vodim ne može tek-tako da kaže da će, zato što se radi o Kosovu, glasati za sve što vlast napiše", rekao je Nikolić novinarima u Kraljevu.

Nikolić je ocenio da je u toku odlučna politička i diplomatska borba za Kosovu i Metohiju i da Narodna skupština treba u tome da učestvuje.

"Bilo dobro da i novu Deklaraciju o Kosovu i Metohiji podrži 200 poslanika i da ne bude strančarenja", rekao je Nikolić, koji smatra da oni koji predlažu deklaraciju "nisu spremni da je napišu u skladu sa Ustavom Srbije".

Nikolić kaže da su naprednjaci, izglasavajući u Skupštini sve što je bilo koja vlada predlagala o Kosovu i Metohiji, davali 'kart blanš' vladama koje potom nisu snosile posledice zbog onoga što nisu uradile.

Nikolić je poručio da Vlada Srbije mora dobro da razmisli da li je njeno ponašanje prema KiM prihvatljivo za većinu građana Srbije.

Predsednik SNS-a posetio je selo Lopatnica kod Kraljeva, u kome će ova stranka sagraditi kuću tročlanoj porodici Miodraga Čorbića.

Nikolić je rekao da će kuća biti spremna za useljenje sredinom naredne godine.

"Obećavam da ćemo obezbediti sve da mogu da se usele i da imaju nameštaj. Da je više solidarnosti među ljudima, sigurno bismo bar malo bolje živeli u Srbiji", rekao je Nikolić.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара