Читај ми!

Deklaracija sledeće nedelje u Skupštini

U Skupštini Srbije nema sloge oko Deklaracije o Kosovu i Metohiji i pojedine stranake postavljaju uslove za podršku tom dokumentu, izjavio za RTS šef vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović. On se, međutim, nada da će se Deklaracija početkom naredne sedmice naći u parlamentu.

Vlada Srbije je jedinstvena u pogledu Deklaracija o Kosovu i Metohiji i radi na tekstu tog dokumanta koji bi obezbedio najozbiljniju podršku u Skupštini, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović gostujući na RTS-u.

To je jedini razlog zbog kojeg Deklaracija do sada nije usvojena, rekao je on, navodeći da u parlamentu nema sloge oko Deklaracije i da ima stranaka koje postavljaju uslove za podršku tom dokumentu. Mihajlović se, i pored toga, nada da će se Deklaracija početkom naredne sedmice naći u Skupštini Srbije.

Govoreći o radu na tekstu Deklaracije, Mihajlović je objasnio da nije reč o "peglanju" koje bi značilo promenu politike Vlade Srbije, nego samo o definisanju problema na najnormalniji način kako bi se oni što pre rešili.

Vlada Srbije neće ukinuti podršku Srbima koji mirno protestuju i nikada neće odustati od dijaloga, jer se jedino dijalogom mogu rešavati problemi, rekao je Mihajlović navodeći da Vlada, u deklaraciji, poziva Srbe da se mirnim putem bore za svoja prava i slobode i da će im ona pomoći.

"Vlada smatra da je u ovom trenutku politički neprihvatljivo odustati od bilo kakvog dijaloga", naglasio je Mihajlović i dodao da ne treba prekidati dijalog koji ima mnogo prepreka i protivnika u Prištini i u Srbiji i u svetu.

Šef vladine Kancelarije za saradnju sa medijima istakao je da Vlada ima svoje institucije na Kosovu i Metohiji, lokalne uprave preko kojih može da utiče na to da se stanje stabilizuje, smiruje i da se obezbedi snabdevanje stanovništva na Kosovu i Metohiji, koje je u ovom trenutku protektorat Ujedinjenih nacija.

Govoreći o drugom talasu ekonomske krize, Mihajlović je rekao da će se on najviše osetiti u zapadnoevropkim zemljama sa visokim stepenom duga, ali da on neće mimoići ni Srbiju koja bi za to trebalo da se propipremi. Prednost Srbije je u tome što njena privreda nije prezadužena i što je njen bankarski sektor stabilan, zbog čega ne mora da strahuje onoliko koliko Španija i Italija, ocenio je Mihajlović.

Govoreći o situaciji sa azilantima u Banji Koviljači, Mihajlović je rekao da će se rešenje naći u roku od sedam, i početi da primenjuje u roku od 15 dana. Prema njegovim rečima, neka od mogućih rešenja problema su da se na nekoliko mesta u Srbiji naprave centri za azil i da ta mesta budu van gradskih sredina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво