Читај ми!

Širi konsenzus za deklaraciju

Vlada nije usvojila predlog deklaracije o Kosovu, već i dalje radi na njenoj konačnoj verziji. Traži se najbolji način da se pripremi dokument koji će u skupštini dobiti najširu moguću podršku, kažu u Vladi.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da Vlada na današnjoj sednici nije usvojila predlog deklaracije o Kosovu, već da i dalje radi na njenoj konačnoj verziji.

Mihajlović je precizirao da ne postoji neslaganje među članovima Vlade kada je reč o deklaraciji, već da se traži najbolji način da se pripremi dokument koji će u Skupštini dobiti najširu moguću podršku.

Prema njegovim rečima, Vlada priprema finalnu verziju deklaracije koja će u kratkom roku biti usvojena i upućena Skupštini Srbije.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici osudila najnovije nasilje na Kosovu i Metohiji i zatražila od Euleksa da istraži slučaj ubistva Save Mojsića i počinioca zločina privede pravdi.

Mihajlović je rekao da je Vlada zatražila od Kfora, Unmika i Euleksa da ispune svoju obavezu, odnosno da obezbede mir i bezbednost za stanovništvo Pokrajine.

Vlada je ocenila da svako eventualno zataškavanje zločina direktno hrabri ekstremiste i ugrožava dalji opstanak Srba na Kosovu i podsetila da je u poslednje vreme broj incidenata u Pokrajini povećan.

Vlada je pozvala i Srbe sa Kosova da se uzdrže od nasilja i ponovila da je dijalog jedini način da se reši svaki problem u Pokrajini, kao i da sve međunarodne misije treba da zadrže statusnu neutralnost.

Ostale odluke Vlade

Mihajlović je dodao da je Vlada formirala tim za rešavanje problema sa azilantima u Banji Koviljači, koji će nakon naredne sednice predložiti rešenje za to pitanje.

Direktor Kancelarije za saradnju sa medijima dodao je da je Vlada usvojila i odluku o potvrđivanju sporazuma sa Turskom.

Sporazum je potpisan 10. marta u Ankari i očekuje se da će saradnja dve zemlje doprineti suzbijanju teških vidova kriminala, rekao je Mihajlović.

Vlada je donela odluku da u ovoj školskoj godini na prvu godinu doktorskih studija na fakultetima čiji je osnivač država bude upisano 737 studenata i oni će biti stipendirani iz republičkog budžeta.

Na Univerzitetu u Beogradu na 31 fakultetu biće upisano 498 studenata, na Univerzitetu umetnosti 25, na Univerzitetu u Kragujevcu 67, u Nišu 117 i u Prištini i Novom Pazaru po 15 studenata, izjavio je Milivoje Mihajlović.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma Srbije i Bugarske o socijalnoj sigurnosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво