Читај ми!

DSS-ova deklaracija o Kosovu

Demokratska stranka Srbije priprema svoj predlog Deklaracije o Kosovu i Metohiji. U dokumentu se traži prekid pregovora sa Prištinom, poništavanje svih dosadašnjih dogovora i odbijanje zahteva iz Brisela.

Potpredsednik DSS-a Srbije Slobodan Samardžić izjavio je da će ta stranka podneti Skupštini svoj predlog deklaracije o Kosovu, kojom se predlaže prekid dijaloga Beograda i Prištine, stavljanje van snage svih dogovora o slobodi kretanja, kao i odbacivanje zahteva EU da Srbija normalizuje odnose sa Prištinom.

Samardžić je na konferenciji za novinare rekao da Demokratska stranka Srbije deklaracijom, takođe, predlaže i da budu odbačeni zahtevi o ukidanju paralelnih struktura na Kosovu i Metohiji i da se deklaracijom nagovesti da će predstojeći parlamentarni i lokalni izbori biti održani i na teritoriji Pokrajine.

U deklaraciji DSS-a dalje se navodi da "Skupština Srbije podržava miran protest Srba protiv nasilnog dovođenja albanskih carinika i policajaca na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak".

Predstojeću skupštinsku raspravu o Kosovu i Metohiji DSS smatra poslednjom šansom da Srbija preokrene događaje u svoju korist.

"Gledamo na ovu skupštinu kao na poslednju šansu da donese deklaraciju kojom će obavezati Vladu Srbije da sama pokuša da preokrene događaje u korist Srbije i jasno stavi do znanja da nije činilac ili akter u postepenom uspostavljanju novog stanja stvari na Kosovu i Metohiji", rekao je Samardžić.

Prema njegovim rečima, DSS očekuje da se razjasni kada će republički parlament raspravljati o Kosovu i Metohiji, budući da se ta rasprava "odlaže već dve nedelje".

Razlog tome je, kako je Samardžić naveo, očigledna nesaglasnost među strankama vladajuće koalicije.

Samardžić je napomenuo da su razlike među strankama vladajuće koalicije poprilične, zato što jedna struja insistira da se u deklaraciji o kojoj će parlament raspravljati prihvati implementacija Ahtisarijevog plana.

"Mi strpljivo očekujemo da se ovaj interni problem u vladajućoj koaliciji razreši", rekao je potpredsednik DSS-a.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво