Читај ми!

SNS za smenu rukovodstva "Resavice"

Zbog, kako tvrde, lošeg poslovanja "Resavice", Srpska napredna stranka očekuje od Vlade da smeni rukovodstvo tog preduzeća za eksploatacija uglja.

Srpska napredna stranka očekuje od Vlade Srbije da smeni rukovodstvo Javnog preduzeća za podzemnu eksploatacija uglja "Resavica" zbog, kako tvrde, loših rezultata poslovanja, posebno u poslednjih godinu dana.

Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović rekla je na konferenciji da Vlada treba da "prestane sa planovima za rasparčavanje" tog preduzeća, kao i sa, kako je navela, namerom da eventualno proda deo rudnika u njegovom sastavu.

"SNS optužuje DS da sprema rasparčavanje, a potom prodaju javnog preduzeća u kome se nalazi devet rudnika za podzemnu eksploataciju uglja", rekla je Mihajlović.

Na to, smatra ona, ukazuju izmene Zakona o rudarstvu kojim se daje mogućnost novim investicijama u rudarski sektor i sklapanje strateških partnerstava, a sa druge strane program restrukturiranja koji je napravljen za to preduzeće, kao i programi konsultanskih kuća da je potrebno prodati deo rudnika.

Ona je podsetila da je Državna revizorska institucija uradila izveštaj o radu tog preduzeća i smatra da neko treba da odgovara, kako tvrdi Mihjalović, za nepoštovanje Zakon o javnim nabavkama.

Naprednjaci smatraju da za to treba neko da odgovara, ako ne rukovodstvo preduzeća, onda bi, prema rečima Mihajlovićeve, resorni ministar Oliver Dulić.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво