Читај ми!

Ivanović: Sastanak sa Kforom i Tadićem

Neopohodno da se čelnici opština sa severa Pokrajine sastanu ne samo sa predstavnicima Kfora, već i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, rekao je državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenio je da je za rešavanje problema barikada, neopohodno da se čelnici opština sa severa Pokrajine sastanu ne samo sa predstavnicima Kfora, već i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

"Neki od problema koji su se pojavili, zadiru u domen visoke politike i zato je neophodno da predsednici opština sa severa Kosova koordiniraju svoje delovanje sa predsednikom Tadićem", rekao je Ivanović za agenciju Beta i dodao da se nada da će uskoro biti zakazan njihov sastanak.

"Pozivam čelnike Kfora da zakažu sastanak da bi se razgovaralo o onome o čemu su Srbi postigli dogovor na sastancima - a to je da se Kforu omogući nesmetan prolaz do prelaza Brnjak i Jarinje pod uslovom da spreče dolazak naoružanih jedinica na sever i da se obavežu da neće prevoziti carinike na prelaze", rekao je Ivanović za agenciju Beta.

Ivanović je pozdravio rešenost Srba da ostanu na barikadama dok god je to potrebno, ali je dodao da to nije dugoročno rešenje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара