Читај ми!

Kfor zahteva uklanjanje barikada

Komandant Kfora poručio Srbima sa severa Kosmeta da, sledećeg vikenda, uklone barikade. Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, međutim, kaže da Srbi neće uklanjati barikade.

19.40 - Srbi sa severa Kosova neće uklanjati barikade dok se sa administrativnih prelaza ne povuče kosovska carina i policija, rekao predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić.

Komandant Kfora Erhard Drevs poručio da je stanovništvu na severu Kosova data prilika da tokom narednog vikenda ukloni blokade na putevima. Euleks i Kfor su, inače, jutros uspostavili kontrolni punkt na  alternativnom putu kod Jarinja.

"Drago nam je što predstavnici (Srba - prim. red.) imaju nameru da uklone blokade na miran način koji koristi svima, rekao je Drevs.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je, međutim, da Srbi sa severa Kosova neće ukloniti barikade dok se sa administrativnih prelaza ne povuku pripadnici "takozvane carine i policije Kosova".

"Nadamo se da do nasilnog uklanjanja barikada neće doći. Nas te pretnje ne plaše, već smo doživeli da nam Kfor puca u leđa", rekao je Pantić, aludirajući na sukob Srba i vojnika Kfora krajem septembra na prelazu Jarinje.

U saopštenju Kfora se, između ostalog, navodi i da je pukovnik Konrad, koji je u ime Drevsa učestvovao u razgovorima,  rekao predstavnicima lokalne samouprave na severu Kosova da su blokade puteva uticale na operacije Kfora i da predstavljaju izazov u pogledu ispunjavanje logističkih potreba vojnika.

Konrad je pojasnio da vojnici na administrativnim prelazima na severu Kosova moraju biti snabdeveni kako bi mogli da obavljaju svoj zadatak.

Komentarišuću rezultat sastanka, komandant Kfora Erhard Drevs je rekao da "daje priliku lokalnom stanovništvu da tokom ovog vikenda ukloni blokade na putevima i dozvole slobodu kretanja".

Misija Kfora, kako se ističe u saopštenju, ima zadatak da očuva bezbedno okruženje kao i slobodu kretanja za sebe kao i sve građane.

Kfor će nastaviti da to čini odlučno, pažljivo i nepristrasno, u punom skladu sa mandatom Ujedinjenih Nacija, kaže se u saopštenju.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи