Читај ми!

Ilić: Nisam znao za malverzacije

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da, u vreme dok je bio ministar infrastrukture, nije znao za malverzacije u "Kolubari". Ilić negira i da je imao kontakte sa tadašnjim Ministarstvom energetike i "Elektroprivredom Srbije".

Lider Nove Srbije Velimir Ilić kaže da su dešavanja u "Kolubari" u vezi sa malverzacijama u tom preduzeću nasleđena praksa koja je trajala do "pre neki dan" i da treba istražiti mnogo duži period, od 2000. godine do danas.

"Sve je bilo isto godinama i ne treba posmatrati usko jedan period, ne treba posmatrati samo tri-četiri godine koje odgovaraju ovoj vladi, već treba videti i šta je bilo 2000, 2001. i 2002. godine, pa i ranije", rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, to je praksa koja je godinama trajala, a sada se "ogrančava samo period od 2004. do 2007, kako bi se izvršio politički napad na određenu političku partiju".

"Nije se to dogodilo u prethodnoj vladi. To se događalo do pre neki dan. Sve je bilo isto godinama", rekao je Ilić i dodao da su se mnogi privatnici obogatili sa svojim firmama.

Prema njegovim rečima, dok je on bio ministar u prethodnoj vladi nije znao za malverazacije u Kolubari, niti je imao nikakav kontakt sa tadašnjim Ministarstvom energetike, sa EPS-om i "Kolubarom".

"Neki su ljudi tamo proveli čitav radni vek kao privatnici, kooperanti, konsultatni. To je proces koji treba široko posmatrati, a ne samo fokusirati se na nekoliko godina", naveo je Ilić.

Vlada pravi dugove

Govoreći o radu Vlade Srbije, Ilić je naveo da se zadužila šest milijardi 300 miliona evra, što je, kako je naveo, čini vladom koja je napravila najveći dug tokom mandata.

"Vlade koje budu dolazile imaće veliki balast vraćanja dugova, a neće moći ni da se zadužuju, jer smo došli do crvene linije. Pitanje je kako će Srbija preživeti taj period", ukazao je Ilić.

Prema njegovim rečima, većinu poslova, kao što su projekti energetske efikasnosti, most na Beški, radovi na mostu Gazela, Pančevački most, autoput kroz Vojvodinu, započela je prethodna vlada, dok je aktuelna započela samo izgradnju "kineskog" mosta, a za njega samo postavila kamen-temeljac.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи