Читај ми!

DSS traži nepristrasnu istragu

Neophodno utvrditi da li je bilo kršenja zakona u Rudarskom basenu "Kolubara" i ko je za to odgovoran, saopštila Demokratska stranka Srbije povodom hapšenja bivšeg direktora tog preduzeća Dragana Tomića. Portparol DSS-a Petar Petković rekao da bi bilo opasno da se hapšenja koriste za obračun sa neistomišljenicima.

Demokratska stranka Srbije zatražila je, povodom hapšenja bivšeg direktora Rudarskog basena "Kolubara" Dragana Tomića, da se "odgovorno i nepristrasno" utvrdi da li je bilo kršenja zakona u tom preduzeću i ko je za to odgovoran.

"Zahtevamo da sve državne institucije, odgovorno i nepristrasno u skladu sa zakonom, utvrde da li je, i ako jeste, ko je prekršio zakon u poslovanju 'Kolubare'. Bilo bi veoma opasno ako se ispostavi da se hapšenja koriste za političke obračune sa neistomišljenicima", rekao je portparol DSS-a Petar Petković u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Tomić je na čelu "Kolubare" bio od 2004. do 2008. godine, a na to mesto je izabran kao kadar DSS-a.

Petković je rekao da je Tomić, uhapšen zbog sumnji da je odgovoran za malverzacije u Kolubari, "medijski osuđen i pre nego što je protiv njega pokrenut sudski postupak".

"Već skoro punu godinu se preko pojedinih medija najavljuje hapšenje Dragana Tomića, tako da je on medijski osuđen i pre nego što je protiv njega pokrenut sudski postupak. Zbog toga DSS upozorava da je u pravnoj državi samo sud nadležan da utvrdi da li je prekršen zakon, a jasno je da niko ne sme biti izvan zakona", istakao je portparol DSS-a.

DSS je upozorio i da niko nema pravo da zbog izborne kampanje "zloupotrebljava državne institucije, i da se svi striktno moraju držati svojih ovlašćenja koja su u pravnoj državi precizno određena".

Bivši direktor Rudarskog basena "Kolubara" Dragan Tomić uhapšen je danas pod sumnjom da je odgovoran za malverazcije u tom preduzeću.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи