SRS: Skandalozni potezi Beograda

Dostavljanje predloga za rešenje problema na prelazima Brnjak i Jarinje Evropskoj uniji je "skandalozno" i u suprotnosti sa srpskim nacionalnim interesima, ocenjuje Srpska radikalna stranka. Beograd bi rešenje trebalo da traži u okviru Ujedinjenih nacija, ističu u SRS.

Srpska radikalna stranka ocenila je da je dostavljanje predloga za rešenje problema na prelazima Brnjak i Jarinje Evropskoj uniji "skandalozno" i u suprotnosti sa srpskim nacionalnim interesima.

"Umesto da režim insistira na primeni Rezolucije 1244 i rešenje traži u okviru Ujedinjenih nacija, obraća se EU, koja je od početka na strani albanskih terorista", navodi se u saopštenju SRS-a.

SRS je navela da je dovođenje kosovskih carinika na prelaze Brnjak i Jarinje sprovela misija EU i da bi Beograd rešenje trebalo da traži u okviru Ujedinjenih nacija.

Šef pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je sinoć da je Srbija Evropskoj uniji dostavila predlog za rešenje problema na prelazima Brnjak i Jarinje kojim se predviđa da kosovski policajci i carinici ne budu na tim prelazima.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 18. sep 2011, 10:12) - anonymous [neregistrovani]

Opet u pravu

Nazalost, SRS je opet u pravu.