Читај ми!

Priština o(b)manula i oko Nigerije

Nove kontroverze oko priznavanja nezavisnosti Kosova. Posle Omana i Gvineje Bisao, Nigerija poručila da nije priznala nezavisnost Kosova i Metohije, što je svega 24 časa ranije objavio drugi čovek prištinske vlade Bedžet Pacoli.

Nakon što se ispostavilo da, iako je Priština tvrdila suprotno, nezavisnost Kosova nisu priznali Oman i Gvineja Bisao, i iz Nigerije je saopšteno da ta zemlja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine.

Zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli je sinoć objavio da je Nigerija priznala Kosovo. Međutim, to je demantovao ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

"Pacoli po običaju ne govori istinu. Naš ambasador u Nigeriji je imao prijem u ministarstvu spoljnih poslova Nigerije, gde mu je potvrđeno da Nigerija ne menja stav o Kosovu, dakle da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije", izjavio je Jeremić.

"Bedžet Pacoli je jedan prilično nekredibilan izvor takvih informacija, to se pokazalo i u prošlosti i pitanje njegovog kredibiliteta je razrešeno prilikom njegove smene sa mesta takozvanog predsednika Kosova od strane američkog izaslanika na teritoriji naše južne pokrajine", dodao je ministar.

Jeremić je ranije rekao da broj priznanja Kosova opada. Povlačenje priznanja najavile su dve afričke zemlje, dok su Oman i Gvineja Bisao , na skupu nesvrstanih u Beogradu, zvanično saopštili da nikada nisu priznavali Kosovo, iako su to tvrdile vlasti u Prištini.

Jeremić je najavio da postoji mogućnost da još jedna zemlja pokrene proceduru povlačenja priznanja Kosova pošto se u njoj vodi istraga protiv visokog državnog funkcionera zbog sumnje da je primio mito od albanskog biznismena kako bi ta zemlja priznala Kosovo.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво