Читај ми!

Uklonjene barikade u mestu Rudare

Barikade u mestu Rudare, koje su postavljene tokom noći, jutros su uklonjene i saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Kfor i dalje kontroliše alternativni prelaz kod sela Izvori. Nestašica naftnih derivata na severu Kosmeta.

Barikade u mestu Rudare, u Opštini Zvečan na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Raška, uklonjene su jutros i saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Barikade su postavljene tokom noći, a kako javlja izveštač Tanjuga, na putu su bili istovareni šljunak, građevinski materijal i preprečen kamion sa prikolicom.

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je Tanjugu da su građani samoinicijativno sinoć vratili barikade u mestu Rudare plašeći se, kako je rekao, da bi se mogao ponoviti 25. jul, kada su snage kosovske specijalne policije ROSU nasilno pokušale da zauzmu administrativne prelaze na severu Kosova.

Saobraćaj na relaciji Kosovske Mitrovice i Raške odvijao se alternativnim pravcima. Situacija tokom noći na severu Kosova je bila mirna.

Srbi su dežurali ispred trafo-stanice u selu Žitkovac, u Opštini Zvečan, plašeći se da bi taj objekat mogli da preuzmu snage Kfora i radnici kosovske "Elektrokorporacije".

Kfor i dalje kontroliše dva administrativna prelaza Jarinje i Brnjak, kao i neregistrovani prelaz koji se nalazi u selu Izvori na putu koji vodi ka Novom Pazaru.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac pozvao je pripadnike Kfora na Kosovu i Metohiji da ostanu statusno neutralni.

Na pojedinim benzinskim pumpama na severu Kosova oseća se nestašica nafte i naftnih derivata.

Prema rečima zaposlenih, od subote kada je Kfor počeo da kontroliše alternativni putni pravac u selu Izvori nisu uspeli da dobiju nove količine goriva.

Na pumpama ima samo starih zaliha naftnih derivata, a prioritet u snabdevanju imaju bolnica u Kosovskoj Mitrovici i domovi zdravlja na severu Kosova.

Tri kamiona s gorivom iz Srbije sprečena su u subotu da pređu administrativnu liniju razgraničenja s Kosovom na alternativnom prelazu kod sela Izvori.

Ulazak komercijalnog saobraćaja na Kosovo preko ovog prelaza je nezakonit i mora biti uskraćen, naveo je Kfor pozivajući se na "UNMIK-ovu zakonsku odredbu iz 2001. godine prema kojoj je ovaj prelaz neovlašćen".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво