Читај ми!

Priština narušava stabilnost!

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović upozorava da će Priština narušiti stabilnost Kosova i Metohije i celog regiona, ukoliko pokuša da preuzme administrativne prelaze.

Nakon najava šefice prištinskog pregovaračkog tima Edite Tahiri da će kosovske vlasti kontrolisati prelaze po isteku sporazuma sa Kforom, 15. septembra, šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović ocenio je da je jednostrano zauzimanje prelaza za Beograd neprihvatljivo i da će taj potez narušiti stabilnost Kosova i Metohije i celog regiona.

"To je upravo ono što smo danas i najavljivali. Nama je jasna njihova namera, ona je javno izražena, da pokušavaju da jednostrano preuzmu administrativne prelaze i to je za nas neprihvatljivo", rekao je Stefanović Tanjugu, ističući da to nije bila tema dijaloga u Briselu.

Stefanović je rekao da će "u slučaju da se posegne za takvim rešenjem, to biti ne samo jednostran potez, već potez koji duboko narušava stabilnost Kosova i Metohije i regiona".

On je naveo da mogućnost za takav potez postoji, jer prištinske vlasti to najavljuju već duže vreme, a da Beograd sporazum tumači tako da treba da ostane na snazi dok se ne postigne dogovor dve strane.

Stefanović je naglasio da je u ovoj situaciji važno da se sačuvaju ne samo mir i jedinstvo, već i puna koordinacija države i njenih građana i "da se ne naseda na provokacije i da se na miran način štite legitimni nacionalni interesi".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи