Kamenovan autobus kod Peći

Kod Pećke patrijaršije kamenovan autobus koji je prevozio Srbe iz Kraljeva. Nema povređenih, a pričinjena je materijalna šteta. U Pećkoj patrijaršiji danas je ustoličen protosinđel Jovan za episkopa lipljanskog.

Autobus koji je prevozio Srbe iz Kraljeva u Pećku patrijaršiju kamenovan je jutros u neposrednoj blizini ove srednjovekovene svetinje. Nema povređenih.

Vozač autobusa Aleksandar Ćirović rekao je Tanjugu da je na autobusu pričinjena materijalna šteta, ali da niko od 36 putnika nije povređen.

"Bili smo u pratnji policije, kada je kamenica udarila u gornji deo šoferšajbne autobusa'', rekao je Ćirović i dodao da se incident dogodio na 600-700 metara od ulaza u Pećku patrijaršiju.

Prema njegovim rečima, incident je prijavljen policiji.

Regionalni portparol kosovske policijske službe Zećir Keljmendi rekao je da je otvorena istraga. Keljmendi je precizirao da je incident prijavljen jutros oko 07.30 časova, ne navodeći lokaciju gde se tačno dogodilo kamenovanje. Za sada nema osumnjičenih.

U Pećkoj patrijaršiji danas je ustoličen protosinđel Jovan za episkopa lipljanskog.

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je patrijarh srpski Irinej, a hirotonisanju su prisustvovali zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, kao i izaslanik predsednika Srbije Mlađan Đorđević i komandant Kfora, nemački general Erhard Biler.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво