Читај ми!

SNS protiv sporazuma sa Kforom

Srbi ostaju na barikadama u Rudaru dok stanje na prelazima Brnjak i Jarinje ne bude kao pre 25. jula, rekao predsednik opštine Kosovska Mitrovica i funkcioner SNS-a Krstimir Pantić.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da će Srbi ostati na barikadama u Rudaru do ispunjenja zahteva i dok stanje na prelazima Brnjak i Jarinje ne bude kao pre 25. jula, odnosno odluke Prištine da preuzme kontrolu na tim punktovima.

"Narod na barikadama je rešen da sačuva svoja ognjišta i porodice i od države Srbije očekuje odlučniju odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije", rekao je Pantić na redovnoj konferenciji Srpske napredne stranke u Beogradu.

"Sporazum Vlade Srbije sa Kforom je neprihvatljiv za kosovske Srbe, jer se njim ispunjavaju svi zahtevi Prišine", naveo je Pantić, koji je pokrajinski funkcioner SNS-a.

Pantić je dodao da Kfor blokadom podržava odluku kosovskih vlasti o zabrani uvoza robe iz Srbije.

Prema rečima Pantića, odbornici četiri opštine severnog Kosova bili su dovedeni u nezavidan položaj - da moraju da prihvate sporazum - a to pitanje, koje kako je rekao, treba da reše Vlada i Skupština Srbije.

Današnjoj konferenciji je prisustvovao i predsednik Odbora Srpske napredne strakne (SNS) Kosovskomitrovačkog okruga Bojan Jakovljević koji je apelovao na jedinstvo svih predstavnika Srba sa severa Kosova.

Jakovljević je naveo da je u javnosti bilo mnogo manipulacija o sadržaju sprozuma sa Kforom.

U Leposaviću je juče posle 10 minuta prekinuta zajednička sednica odbornika i predstavnika četiri opštinske skupštine sa severa Kosova na kojoj je trebalo da bude reči o sporazumu Kfora i Vlade Srbije.

Odluka je doneta, jer na sednicu nisu došli odbornici iz Zubinog Potoka. Tom prlikom odlučeno je da se dogovor Vlade Srbije i Kfora razmotri na odvojenim sednicama opštinskih skupština u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се