Vučić: Embargo posledica pregovora

Naprednjaci traže sednicu Skupštine na kojoj bi se utvrdila državna i nacionalna politka prema Kosovu i Metohiji. Posledica pregovora sa Prištinom je embargo na uvoz robe, umesto obećanja boljeg života građana na Kosovu, rekao Aleksandar Vučić.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da je vlast u Srbiji uspela da posle "izvanredno vođenih pregovora sa Prištinom" kao rezultat ima embargo na uvoz robe iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju i smanjenje izvoza od 350 miliona evra.

Vučić je na konferenciji za novinare istakao da je Srbija došla do rasula u svim sferama društvenog života i da je posledica pregovora sa Prištinom, umesto obećanja boljeg života građana na Kosovu i Metohiji, embargo na uvoz robe.

"To i nije neki rezultat kojim Vlada Srbije može da se pohvali", ocenio je Vučić i istakao da se državna i nacionalna politika "ne dogovora u Skupštini Srbiji, već u kabinetu predsednika Republike".

Vučić je zatražio održavanje sednice parlamenta na kojem će predstavnici vlasti odgovoriti šta je to državna i nacionalna politika i zašto su "lagali naciju".

Prema Vučićevim rečima, ne treba priznati carinski žig Kosova, ali je i upitao da li je iko u Srbiji znao da postoji problem sa nekim carinskim žigom, srpskim ili kosovskim.

"Ne znam šta bismo mi predložili, pitate me sada kada smo došli do kraja i u 89. minutu je rezultat 0:5, a treba da pobedimo sa 6:5", odgovorio je Vučić sportskom terminologijom.

Vučić je ponovio da je pre razgovora sa Prištinom, trebalo jasno predstaviti šta su teme dijaloga.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, Vučić je ocenio da građani jedva "krpe kraj sa krajem", a da je Vlada Srbije uspela da stočni fond zemlje vrati na nivo sa kraja 19. veka.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи