Читај ми!

Jeremić u Meksiku

Ekonomska saradnja Srbije i Meksika biće intenzivirana, izjavio šef srpske diplomatije Vuk Jeremić. Najavljena saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić razgovarao je sa šeficom meksičke diplomatije Patrisijom Espinosom o jačanju bilateralnih odnosa i međunarodnim pitanjima, uključujući integraciju Srbije u EU, borbu protiv organizovanog kriminala i reformu UN.

"Poseta ministra Jeremića potvrđuje prijateljstvo i razumevanje u odnosima dve zemlje", navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Meksika.

Patrisija Espinosa je podvukla da je između vlada dve zemlje poslednjih godina uspostavljen odličan politički dijalog koji se vodi kroz kontakte na visokom nivou i redovne političke konsultacije.

Ministri su se tokom posete dogovorili o intenziviranju ekonomske saradnje kako bi se povećao obim trgovinske razmene i ulaganja.

Šefovi diplomatija su saglasni da treba podstaći razmenu poslovnih poseta kako bi se istražila tržišta obe zemlje i iskoristile komparativne prednosti zemalja Latinske Amerike i Balkana.

Jeremić i Patrisija Espinosa su razgovarali o strategiji Meksika i Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala i o mogućnosti upostavljanja kanala saradnje kako bi se razmenile informacije i iskustva u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, trgovine drogom i drugih kriminalnih aktivnosti.

Ministri inostranih poslova Meksika i Srbije su razmenili mišljenja o događajima u Latinskoj Americi, reformi UN i obavezama koje proizlaze iz Okvirne konvencije UN o klimatskim promenama iz Kankuna.

Vuk Jeremić i Patrisija Espinosa su naložili delegacijama dve zemlje da razmotre načine za jačanje tehničke i naučne saradnje naročito u područjima aeornautike, poljoprivrede, metalurgije i rudarstva i potvrdili odluke dve vlade o jačanju naučne i kulturne razmene.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво