Читај ми!

SPO: Prihvatiti realnost na Kosovu

Lider SPO-a Vuk Drašković smatra da Srbija mora prihvatiti i poštovati realnost kada je reč o Kosovu i Metohiji. Srpski pokret obnove obeležio je krsnu slavu Vidovdan.

Na obeležavanju stranačke slave, Vidovdana, predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković je rekao da Srbija mora da prihvati realnost na Kosovu i da tu teritoriju brani smanjenjem nezaposlenosti i siromaštva i rešavanja drugih problema građana.

Drašković je poručio da u srpskom narodu niko nije nadležan da prizna ili ne prizna formalnu nezavisnost Kosova, "jer je u svakoj ćeliji svakog Srbina utkano verovanje da je Kosovo Srbija".

Drašković je, međutim, istakao i da "ne smemo voditi politiku koja će od Kosova praviti kamen oko vrata Srbiji".

Lider SPO-a je rekao da se Srbija ne brani na Kosovu, nego Kosovo u Srbiji, i poručio da se treba okrenuti nevoljama i problemima Srbije i uvođenju sistema evropskih vrednosti.

"Snažimo Srbiju da bude sve jača i to je put da se borimo za ono što je naše na Kosovu, a to su Srbi, manastiri i spomenici, ne negirajući stvarnost", naglasio je Drašković.

Drašković je poručio da se Srbi sa Kosova moraju statusno i interesno vezati za Srbiju uz pomoć Evropske unije.

"Neznanje nije opravdanje, ako se vodi država. Stvarnost se mora prihvatiti i poštovati", naglasio je lider SPO-a.

Prema rečima Draškovića, pričati o suverenitetu koga nema i voditi politiku odbrane onoga čega nema nije dobro.

Drašković je ukazao da na većini teritorije Kosova i Metohije ne žive Srbi i da ti ljudi ne prihvataju Srbiju kao svoju državu. Na tom prostoru nema nikakvog znaka prisustva Srbije.

Obeležavanju krsne slave stranke na Kalemegdanskoj terasi, pored predstavnika kulturnog i javnog života, prisustvovali su i poslanici Demokratske stranke, visoki funkcioneri DS-a Dragan Đilas i Dušan Petrović, lider LSV-a Nenad Čanak, predstavnici diplomatskog kora i Srpske pravoslavne crkve.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво