Читај ми!

Garsija-Erero u Beogradu

Ministarka inostranih poslova Kraljevine Španije Trinidad Himenes Garsija-Erero razgovarala je u Beogradu sa predsednikom Borisom Tadićem o produbljivanju bilateralnih odnosa Španije i Srbije i nastavku evropskih integracija Srbije.

U poseti Beogradu boravi ministarka spoljnih poslova Španije Trinidad Himenes Garsija-Erero, tokom koje razgovara sa najvišim srpskim zvaničnicima.

Garsija-Erero se sastala sa predsednikom Borisom Tadićem, koji joj je zahvalio na podršci koju Španija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Dvoje zvaničnika razgovaralo je o produbljivanju bilateralnih odnosa Španije i Srbije i nastavku evropskih integracija Srbije.  

Španska ministarka je posetu Beogradu započela razgovorom sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, koji je podsetio da je Srbija učinila veliki napredak na evropskom putu, i naglasio da je za nju od najvećeg značaja da do kraja godine postane kandidat za prijem u EU i da se utvrdi datum za početak pregovora o tome.

Garsija-Erero i Cvetković rekli su da očekuju povećanje robne razmene i učešću investicije španskih kompanija u Srbiji.

Ministarka inostranih poslova Španije je razgovarala i sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem. Tom prilikom, ona je čestitala srpskom predsedniku i Vladi na dosadašnjim dostignućima na putu ka EU i naglasila da je Španija prijatelj Srbije i da Beograd može da i ubuduće računa na punu podršku Madrida na putu ka EU.

"Srbija ima ključnu ulogu na Balkanu i zato želimo da Srbija i druge zemlje Zapadnog Balkana postanu kandidati i uđu u Evropsku uniju", rekla je Garsija-Erero na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Jeremićem.

Španija svesrdno podržava evrointegracije Beograda, što je potvrdila kada je prva od članica EU, 23. juna 2010. godine ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom. Takođe, ta zemlja je jedna od zemalja koja je dosledna u stavu da ne treba priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво