Читај ми!

Radikali protiv NATO-a

SRS protestovao kod zgrade predsedništva zahtevajući smenu predsednika Tadića i Vlade, zbog organizovanja, kako kažu, samita NATO-a u Beogradu. Spaljena zastava NATO-a.

Oko 100 funkcionera i pristalica Srpske radikalne stranke protestovalo je ispred zgrade Predsedništva zbog skupa Strategijska vojna konferencija NATO-a i partnerskih zemalja u Beogradu.

Potpredsednik SRS-a Dragan Todorović je naveo da je za radikale nedopustivo to da u Srbiju dolaze "zločinci koji su nas bombardovali 1999. godine, oni koji nam otimaju Kosovo i Metohiju i koji su omogućili da nas na Kosovu i Metohiji čereče i otimaju naše organe".

"Tadić više ne zaslužuje da bude predsednik Srbije", rekao je Todorović i pozvao Demokratsku stranku Srbije da podrži radikale kako bi se u Skupštini Srbije razmatrala inicijativa za smenjivanje Vlade i predsednika Republike.

Srpska radikalna stranka protestovala je zahtevajući smenu predsednika Borisa Tadića i Vlade, zbog organizovanja, kako kažu samita NATO-a u Beogradu.

Predstavnici SRS-a pokušali su da predsedniku Srbije Borisu Tadiću proslede protestno pismo, ali ih je policija u tome sprečila, pri čemu je došlo do koškanja i guranja demonstranata i pripadnika Žandarmerije.

Jedan pripadnik policije rekao je reporteru agencije Beta da bi radikalima bilo dozvoljeno da predaju pismo da su odredili članove delegacije, "a oni su želeli da u Predsedništvo uđu svi funkcioneri, poslanici i odbornici".

Protestno pismo koje je trebalo da bude prosleđeno predsedniku Tadiću pročitao je funkcioner SRS-a Zoran Krasić dok je gorela NATO zastava i pevalo se "Sprem'te se, sprem'te četnici".

U pismu se, između ostalog, navodi da je Tadić "Srbiju doveo do okupacije i bacio je na kolena Briselu i Vašingtonu". 

Potpredsednik SRS-a rekao je novinarima da to što radikalima nije dozvoljeno da predaju pismo "pokazuje karakter izdajničkog režima Borisa Tadića".

"Oni koji su se zalagali, tobože, za demokratiju danas sprečavaju poslanike SRS-a da na legalan način izraze svoj protest zbog skupa pod NATO paktom koji treba da dođe u Srbiju", rekao je Todorović.

Demonstrati su, uz stranačke zastave, nosili i transparente "Ne u NATO", "Decu vam nećemo oprostiti" i "Ubica se vraća na mesto zločina".

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво