Читај ми!

LDP: NATO prečica za EU

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao da je neophodno da se Srbije nađe na spisku zemalja NATO, jer je to jedna od prečica za ulazak u EU, ali i garancija teritorijalne celovitosti zemlje.

Neophodno je da se Srbija nađe na spisku zemalja NATO, jer je to jedna od prečica za ulazak u EU, ali i garancija teritorijalne celovitosti zemlje, rekao je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Povodom protesta koji organizuje Demokratska stranka Srbije protiv održavanja Strategijske vojne konferencije, koja počinje sutra u Beogradu, Jovanović je istakao da je članstvo Srbije u NATO potreba i put za izlazak iz izolacije.

"Ne idealizujem ni EU, ni NATO, ali moramo voditi politiku u skladu sa potrebama ove zemlje. Ulazak Srbije u NATO, za šta se zalažemo, garancija je za bezbednost u regionu i teritorijalne celovitosti zemlje", rekao je lider LDP-a i dodao da ta stranka želi što pre Srbiju u NATO.

"Neka Vojislav Koštunica protestuje, ništa mu više ne preostaje", rekao je Jovanović, komentarišući za danas najavljen protest te stranke.

Strategijska vojna konferencija za partnere biće održana sutra u Beogradu u organizaciji Savezničke komande za transformaciju.

Na konferenciji će učestvovati načelnici generalštabova i predstavnici zemalja članica NATO, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Isatabulske inicijative za saradnju i kontakt država, kao i bisoki vojni predstavnici EU i NATO.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи