Читај ми!

Obradović ne može na Kosovo

Ministru prosvete i nauke Žarku Obradoviću nije danas dozvoljen ulazak na Kosovo, jer njegova poseta nije bila najavljena. Obradović kaže da je poseta privatna. Ulazak na Kosovo nije bio dozvoljen ni sekretaru Skupštine Srbije Veljku Odaloviću.

Kosovska policija nije danas dozvolila ministru prosvete i nauke Žarku Obradoviću da ode u privatnu posetu Ranilugu.

Obradović je za agenciju Beta rekao da ga je kosovska policija zaustavila na administrativnom prelazu "Bela zemlja" kod Bujanovca, uzela mu dokumenta i pustila ga da čeka dva sata.

"Rekli su mi da ne mogu da idem na Kosovo, jer nisam najavio posetu. Rekao sam da idem u privatnu posetu i da njih ne treba najavljivati, ali me nisu pustili. Nakon što smo čekali dva sata, video sam da me neće ni pustiti, pa sam uzeo svoja dokumenta i vratio se nazad", rekao je Obradović.

Trebalo je da ministar Obradović danas u 11 časova, u Ranilugu, svečano otvori novu zgradu obdaništa koje je izgrađeno sredstvima Vlade Srbije, prenosi KiM radio.

Međutim, kolona vozila u kojoj su se, osim ministra Obradovića, nalazili i predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić i potpredsednik Skupštine Srbije Veljko Odalović zadržana je na prelazu "Bela zemlja" kod Bujanovca.

Odalović, koji je i predsednik Komisije Vlade Srbije za nestale, rekao je da je takođe planirao privatnu posetu u Prištini, a da je u Gračanici želeo da se sastane i sa porodicama nestalih Srba.

"Stalno sam na Kosovu kao rukovodilac Radne grupe za nestale. Ne mogu da razumem zašto su nas zadržali, ne znam o čemu se radi. Tražiću da se razjasni to dodatno ograničavanje slobode kretanja", rekao je Odalović, koji je, inače, rođen na Kosovu.

Portparol Kosovske policije Arber Beka rekao je da nije bio upoznat sa detaljima o zadržavanju srpskih funkcionera i da će se više znati posle sastanka granične policije, preneo je KiM radio. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво