Читај ми!

Na redu organizovani kriminal

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je, u intervjuu britanskoj agenciji Rojters, da Srbija, posle hapšenja Ratka Mladića, želi da ubrza nastojanje da uđe u Evropsku uniju i da se obračuna s organizovanim kriminalom i korupcijom.

Uveren sam da ćemo zadati smrtonosan udarac organizovanom kriminalu i korupciji do kraja mandata ove administracije. Naš pravosudni i bezbednosni sistem se ubrzano reformišu i razvijaju, rekao je predsednik Srbije Boris Tadić.

Predsednik Tadić je ponovio da Srbija, posle hapšenja Mladića, želi da se usredsredi na hapšenje poslednjeg haškog begunca Gorana Hadžića.

Takođe, Srbija želi da pojača borbu protiv kriminala i korupcije, dodao je Tadić, kako je preneo Rojters.

"Nakon Mladićevog hapšenja uveren sam da ćemo rešiti i slučaj Gorana Hadžića, ali i da ćemo moći da prebacimo veći deo sredstava sa potrage za ratnim zločincima na borbu protiv organizovanog kriminala", naveo je predsednik Tadić.

On nije želeo da govori o detaljima akcije hapšenja Mladića. "Verovatnoća hapšenja je bila veoma velika i to se konačno i desilo", rekao je Tadić.

"Mi želimo da se oslobodimo balasta i demona prošlosti", kaže predsednik Tadić i dodaje da je Mladićevo hapšenje "preduslov za istinsko i iskreno pomirenje u regionu".

Govoreći o prijemu zemalja zapadnog Balkana u EU, Tadić kaže da "svi moramo ispuniti sve kriterijume".

"Ne smemo u to unositi stare konflikte i nesporazume", rekao je Tadić.

"Pristupanje čitavog regiona u EU je od ključnog značaja. Izuzetno je važno i da Hrvatska dovrši pregovore o pristupanju. Time će biti stvorene šanse i da Srbija i Crna Gora odmah zatim slede tim putem", kaže Tadić.

"Za razliku od mnogih drugih zemalja, Srbija se uhvatila u koštac sa velikim problemima u svom društvu. Mi smo započeli reforme pravosuđa čak i pre početka pregovora o pristupanju EU", navodi predsednik Tadić.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи