Читај ми!

Državni doček za Stefanovića!

Šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović putuje u četvrtak u Prištinu, a sa Kosmeta najavljuju "državni doček". Stefanović: Stav Srbije o samoproglašenoj nezavisnosti je poznat.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je da će u četvrtak, u svom kabinetu, primiti šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića za koga će biti priređen državni doček, pišu prištinski mediji.

Kuči je izjavio da je predviđeno da se Stefanović sretne i sa predstavnicima opozicije, ali da će, pre svega, morati da traži dozvolu da uđe na Kosovo.

"Ukoliko ne zatraži dozvolu, Stefanović neće moći da uđe na Kosovo", rekao je zamenik kosovskog premijera i dodao da iz Beograda do juče saglasnost nije zatražena.

U izjavi za Internet portal RTS-a, Borislav Stefanović je, komentarišući najave iz Prištine, rekao da je stav Srbije o samoproglašenoj nezavisnosti Kosmeta poznat.

U kosovskoj skupštini nisu planirani susreti sa Stefanovićem.

Portparol Edite Tahiri, šefice prištinskog tima u razgovorima sa Beogradom, rekao je da ona nije promenila stav o poseti Stefanovića i da i dalje misli da je "prerano" za takav čin.

Spremnost da se sastane sa Stefanovićem ranije je izrazio i zamenik premijera i ministar lokalne uprave Slobodan Petrović.

Pregovori Beograda i Prištine počeli su 8. marta, u Briselu, i do sada su održane tri runde razgovora, a dogovora o započetim temama nije bilo. Nastavak razgovora zakazan je za 17. i 18. maj.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво