Šutanovac "Najevropljanin"

Nagrada "Najevropljanin Srbije" u 2010. godini za politiku dodeljena je ministru odbrane Draganu Šutanovcu. Voleo bih da sledeće godine ovu nagradu ponese onaj koji najviše bude doprineo sticanju kandidature za ulazak u EU, rekao Šutanovac.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac, kojem je večeras dodeljena nagrada "Najevropljanin Srbije" u 2010. godini u oblasti politike, izjavio je da veruje da će put Srbije ka Evropskoj uniji ići mnogo brže u narednom periodu.

"Voleo bih da sledeće godine ovu nagradu ponese onaj koji najviše bude doprineo sticanju kandidature za ulazak u EU", poručio Šutanovac.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, koji je dobitnik nagrade za oblast kulture življena i unapređenja životne sredine, pozvao je sve građane Srbije da se uključe u zaštitu životne sredine i tako daju direktan doprinos učlanjenju u EU.

"Duboko verujem da je zaštita životne sredine najbolji način da se pokaže patriotizam prema zemlji. Nema boljeg načina za iskazivanje ljubavi prema svojoj zemlji i građanima", rekao je Dulić.

Zaštitnik građana Saša Janković, nagrađen za projekat afirmacije i unapređenja institucije zašitnika građana, primajući nagradu rekao je da građani Srbije imaju šta da daju Evropskoj uniji, a ne samo da uzmu od nje.

Ambasador Portugalije u Srbiji Luis De Almeida Sampario, nagrađen za doprinos evropskim integracijama Srbije, učesnicima svečanosti je poručio da je Srbija deo EU i da je iz Portugalije došao sa ciljem da Srbija postane članica EU.

Nagradu za preduzetništvo dobio je Marko Carić, koji je rekao da će se truditi da je opravda i da će i dalje nastaviti rad na uključivanju Srbije u evropske i svetske tokove.

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić poručio da je priznanje koje je dobio nagrada za način razmišljanja, ponašanja i opredeljenja da se radi više i bolje, barem ravnopravno kao naši uzori u EU, dodajući da je i udruženje banaka dalo svoj doprinos na putu ka EU.

Ceremonija dodele nagrade održana je u Skupštini grada Beograda, u organizaiji nevladine organizacje Prva evropska kuća.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 10. maj 2011, 20:46)
Supermen [neregistrovani]

Promene!!!!!

Katastrofa! Hoćemo promene!!!!

(utorak, 10. maj 2011, 11:16)
anonymous [neregistrovani]

nato

ja imam komentar za najevropljana u srbiji,,,bravo ministre,,,ja sam za sto skoriji ulazak u najjacu alijansu na svetu NATO,,,i dosta vise ovih kvazi patriJota iz ruskih gubernija na sajtu rts,,,,ministar je jedini koji to zeli da udjemo u nato

(utorak, 10. maj 2011, 03:27)
anonymous [neregistrovani]

Sutanovac

Nemam komentar za najevropljanina u Srbiji!