Читај ми!

Holanđanima presudan Bramercov izveštaj

Srbija će nastaviti da čini sve kako bi okončala saradnju sa Haškim tribunalom, rekao predsednik Tadić u razgovoru sa delegacijom parlamenta Holandije. Za članstvo u EU ključan Bramercov izveštaj, kaže šefica holandske delegacije Herda Ferburg.

Predsednik Boris Tadić preneo je poslanicima holandskog parlamenta da će Srbija nastaviti da čini sve kako bi okončala saradnju sa Haškim tribunalom. 

Tadić je sa poslanicima Parlamenta Kraljevine Holandije razgovarao o bilateralnim odnosima dve države, evropskim integracijama i situaciji u regionu.

Herda Ferburg koja predvodi holandsku delegaciju, izjavila je ranije danas, posle sastanka sa delegacijom Skupštine Srbije, da je većina stranaka u parlamentu Holandije uverena da je budućnost Srbije u EU.

Ona je ukazala da je za nastavak evrointegracije Srbije ključan izveštaj glavnog haškog tužioca Serža Bramerca koji će on početkom juna podneti Savetu bezbednosti UN.

"Srbija mora da ubedi Bramerca. To je ključno. I mi se stvarno nadamo da ćete uraditi šta je potrebno da ga ubedite", naglasila je Ferburgova.

Poslanici iz Holandije su razgovarali i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović.

Cvetković je ponovio da je strateško opredeljenje Srbije članstvo u Evropskoj uniji i da Vlada radi na ispunjavanju uslova za to.

Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović rekla je da Srbija čini maksimalne napore da ostvari najefikasniju saradnju sa Haškim tribunalom.

Članove delegacije holandskog parlamenta interesovalo je u kom pravcu idu reforme izbornog sistema u Srbiji, u kojoj meri su usvojene sugestije Evropske komisije, kao i kakvo je raspoloženje u javnosti u vezi sa pridruživanjem Srbije Evropskoj uniji.

Slavica Đukić Dejanović je istakla da se "od puta u EU ne može nazad" i da je otpočela standardizacija zakona.

"Mladi su zainteresovani za Evropu i strpljenje nam neće nedostajati, ali ne postoji nijedna relacija koja je jednosmerna", rekla je predsednica parlamenta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво