DS: Nikolićev štrajk je lični čin

Predsednik Izvršnog odbora DS-a Marko Đurišić očekuje da Tomislav Nikolić okonča štrajk glađu i vrati se prihvatljivim oblicima partijske borbe. Nikolićev štrajk je lična odluka, koja ne zavisi ni od predsednika Tadića, ni od DS-a, naveo je Đurić.

Odluka Tomislava Nikolića da štrajkuje glađu i žeđu je njegova lična odluka i njegov lični čin koji ne zavisi ni od predsednika Tadića, ni od DS-a i kao takvog ga treba i posmatrati, rekao je predsednik Izvršnog odbora DS-a Marko Đurišić.

Đurić je izjavio da očekuje od Tomislava Nikolića da okonča svoj štrajk i vrati se evropskim i demokratski prihvatljivim oblicima stranačke borbe.

On je naveo da taj stav "potvrđuje Nikolićev zamenik Vučić koji kaže da je to njegov lični čin i da ni on ni niko drugi nije uspeo da ga odgovori".

"Štrajk Tomislava Nikolića ne predstavlja nikakvu borbu protiv nekakvog režima u kome su opoziciji oduzeta druga sredstva borbe, nego lična odluka da se u demokratskom društvu izbori traže na vaninstitucionalni način", istakao je Đurišić.

Đurić je naveo da je svako poređenje sa devedesetim godinama i sa uslovima u kojima je opozicija tada delovala, kao i sa pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem netačno i krajnje neukusno.

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić od subote štrajkuje glađu i žeđu. On se nalazi u privatnom Kliničko-bolničkom centru Beograda i prema izjavama lekara njegovo zdravstveno stanje je veoma zabrinjavajuće.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 21. apr 2011, 12:20) - anonymous [neregistrovani]

Tacno tako

Gospodin Nikolic je svesno pristao na polustrajk.
Da stvarno zeli dobro prvenstveno sebi,ne bi izlagao sebe neukosnom cirkusu,koji pravi od sebe.
Ali u demokratskom drustvu je ocito i to dozvoljeno,pa iz tog razloga nemam neko misljenje o ljudima koji se odlucuju na ovakav akt.
Infuzija ce ga odrzati u zivotu ali ovim gestom,neve imati moju podrsku.
BM